ZLATKO MILETIĆ UPUTIO ZAHTJEV PARLAMENTU BiH: "Da Vijeće ministara BiH zbog nerada i nesposobnosti PODNESE OSTAVKU ili da bude smijenjeno"!

"Takve su inicijative imale za cilj da kozmetičkim intervencijama poprave rad ovog saziva Vijeća ministara, a očigledno je da se ništa neće promijeniti niti popraviti dok ovo Vijeće ministara ili dobrovoljnoi povuče, ili dok ne bude smijenjeno".

  • Politika

  • 06. Mar. 2021  07. Mar. 2021

  • 3

Zlatko Miletić, zastupnik u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine uoči Posebne sjednice oba doma Parlamentarne Skupštine BiH koja će se održazi 11. marta, uputio je njihovim predsjedavajućim, Borjani Krišto i Nikoli Špiriću poslaničko pitanje: "Da li će danas (11.3) Vijeće ministara BiH podnijeti ostavku?!" 

U obrazloženju Zlatko Miletić konstatira da Vijeće ministara BiH od dana svog imenovanja (24.12.2019.godine) nije "učinilo niti jednu korisnu stvar za narode i građane Bosne i Hercegovine". On se osvrće na ključna pitanja u kojima je Vijeće ministara BiH u potpunosti zakazalo i iznevjerilo očekivanja građana. U prvom redu se to odnosi na "(ne) poduzimanje mjera u sprječavanju pandemije Covid19, potom, "pružanje pomoći gospodarstvenicima/privrednicima u BiH u barem djelomičnom saniranju posljedica pandemije".  

Zastupnik Miletić također smatra odgovornim Vijeće ministara "zbog nepoduzimanja adekvatnih mjera u imunizaciji (vakcinisanju) bosanskohercegovačkog stanovništva".

 I na kraju, Miletić piše da je Vijeće ministara potpuno zakazalo u "donošenju zakona u vezi sa ispunjavanjem 14.ključnih prioriteta Evropske komisije u zahtjevu BiH za članstvo u EU, kakvi su zakon o javnim nabavkama, sukobu interersa i VSTV-u." Zatko

Miletić u kartkoj izjavi za "Slobodnu Bosnu" kaže da su dosadašnje intervencije zastupnika prema Vijeću ministara bile parcijalne, i nedovoljne. "Takve su inicijative imale za cilj da kozmetičkim intervencijama poprave rad ovog saziva Vijeća ministara, a očigledno je da se ništa neće promijeniti niti popraviti dok ovo Vijeće ministara ili dobrovoljnoi povuče, ili dok ne bude smijenjeno". 

Inače, posebna sjednica oba doma Parlamentarne Skuštine BiH koja će biti održana 11. marta prva je zajednička sjednica u ovom mandatu.

("SB") 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...