ODLAZAK DOAJENA: Preminuo novinar Frano Mioč, zauvijek ćemo ga pamtiti po ovim vrhunskim reportažama (VIDEO)

Frano Mioč, dugogodišnji novinar i dopisnik Radio-televizije Bosne i Hercegovine iz Livna, preminuo je nakon duže bolesti u 65. godini.

  • Hronika

  • 07. Mar. 2021  

  • 0

Kao dopisnik BHRT-a, Mioč je donosio živopisne i unikatne priče iz livanjskog kraja.

Iako je primarno bio novinar Informativnog programa, njegove su jedinstveno ispričane priče lako dolazile do srca svih gledalaca i slušalaca. Svakodnevica i problemi običnog čovjeka bili su u fokusu njegovog interesovanja.

Godine 1998. zajedno s dvoje kolega, osnovao je Nezavisni radio “Studio N” u Livnu. Radio je kao novinar na Radio Livnu, te kao dopisnik “Slobodne Dalmacije”.

Frano Mioč ostat će zapamćen po svom posebnom novinarskom stilu i glasu. Iza njega je ostala supruga, dvoje djece i unuka.

Sahrana će biti obavljena u nedjelju, 7. marta u 15 sati na groblju Sv. Petra u Rapovinama.

Pogledajte neke od brojnih priča koje je radio kolega Mioč:

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...