GOTOVO JE: Anel Ahmedhodžić potvrdio transfer karijere, postaje najskuplji bh. defanzivac ikada

Ahmedhodžić će karijeru nastaviti u Seriji A, jednoj od najjačih evropskih liga koja je odlična za razvoj svakog defanzivca.

  • Sport

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

Talentovani bh. defanzivac je praktično potvrdio svoj transfer u Atalantu kazavši da su pregovori jako napredovali.

"Moj transfer nije zvaničan, ali su prgovori u naprednoj fazi. Tražila su me još dva kluba iz Italije", kazao je Ahmedhodžić u emisiji Clubhouse Gianluce Di Marzija.

Ranije su se spominjale cifre između šest i osam miliona eura što znači da će 21-godišnjak postati najskuplji bh. defanzivac ikad.

Inače, prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović. Plaćeni su po tri miliona eura.

Ahmedhodžić je kazao da je važne informacije o Seriji A dobio od Miralema Pjanića i Edina Džeke, ali i od Dejana Kulusevskog koji nastupa za Juventus.

"Atalanta je idealno mjesto za mladog igrača koji želi napredovati, jedva čekam da to probam. Moj omiljeni igrač Atalante? Josip Iličić", otkrio je Ahmedhodžić Italijanima.

Bh. fudbaler će sezonu završiti u Malmeu, a transfer će biti realizovan na ljeto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...