ŠTA RADE POLICIJA I TUŽIOCI?: Crnadak očekuje da afere otkrivene u Banjaluci budu procesuirane

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP Igor Crnadak poručio je danas da Banjaluka očekuje da sve afere i nezakonitosti koje je razotkrila nova gradska vlast budu procesuirane.

  • Mini market

  • 08. Mar. 2021  08. Mar. 2021

  • 0

Кao narodni poslanik iz Banjaluke, postavljam pitanje “Šta rade policija i tužioci u našem gradu?”  upitao je Crnadak.

On kaže da je pomoćnik ministra u Vladi Republike Srpske javno potvrdila da je od “Akvane” naplatila novac za estradni nastup iako uopšte nije nastupila i da je čak i njenoj majci isplaćeno 10 hiljada maraka.

– Šta je još potrebno da počnu istrage, privođenja i saslušanja kako bi se kaznili odgovorni? Dame i gospodo tužioci, kada ćete reagovati na kriminal u Banjaluci? – pita Crnadak.

On je naveo da su nelegalni bilbordi, izvlačenje novca iz „Akvane“, dešavanja u gradskoj Civilnoj zaštiti samo su neke od afera koje traže hitne odgovore.

– Nakon razotkrivanja afere “Кajak” i najave rušenja nelegalnih tajkunskih objekata, pozivam MUP Republike Srpske da preduzme sve neophodne procjene i radnje u cilju obezbjeđenja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, jer nova gradska vlast svojim djelovanjem ugrožava interese brojnih kriminalnih grupa i prekida višemilionske nelegalne tokove novca. Radi se o osobama koje su presuđeni kriminalci, sa “odležanim” zatvorskim kaznama, poznatim po javnim prijetnjama i zato nemamo pravo biti naivni, jer su u pitanju osobe spremne na sve – tvrdi Crnadak.

On dodaje da u Banjaluci MUP Republike Srpske pod kontrolom SNSD već skoro 14 godina nije otkrio ko je ubio inženjera Vukelića, koji je ukazivao na kriminal SNSD-ovih gradskih vlasti i zato sa pravom upozoravamo da gradonačelnik i svi koji demontiraju i razotkrivaju nedjela dvadesetogodišnje strukture bivših gradonačelnika moraju biti zaštićeni, piše Srpska.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...