MUP RS-a TRAŽI PILOTE HELIKOPTERA: Školovat će se u Beogradu…

Izbor kandidata se vrši iz građanstva do pet kadeta Vojne akademije, a samo školovanje traje četiri godine.

  • Društvo

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

MUP RS-a raspisao je javni konkurs za izbor kandidata iz građanstva za upućivanje na školovanje i obuku na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane, Ministarstva odbrane Republike Srbije, studijski program: Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo – pilot helikoptera.

Konkurs se može naći na internet stranici Uprave za policijsku obuku www.education.muprs.org, a rok za predaju prijave je narednih 15 dana. Izbor kandidata se vrši iz građanstva do pet kadeta Vojne akademije, a samo školovanje traje četiri godine.

Konkursom su raspisani opći i posebni uslovi koje kandidati moraju ispunjavati kako bi učestvovali u selekciji za upis u školsku 2021/2022 godinu na Univerzitetu odbrane. Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje, MUP RS-a će izvršiti na osnovu rang liste koju će utvrditi Vojna akademija, saopćio je MUP RS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...