DAČIĆ IZRAZIO SUMNJU U OBJEKTIVNOST EVROPSKIH POSREDNIKA: "Đilas i drugi bojkotaši još nisu poslali platformu..."

Dačić je kazao da u ovoj fazi tema prisluškivanja predsjednika Srbije nije pitanje za parlament ili Odbor za bezbjednost i odbranu, već za istražne organe.

  • Regija

  • 08. Mar. 2021  

  • 0

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da, imajući dugogodišnje iskustvo u parlamentu, nije uvjeren da će evropski posrednici u međupartijskom dijalogu biti objektivni, a od prijedloga učesnika u dijalogu očekuje da budu realni, održivi i primjenjivi.

“Neka ponašanja evropskih parlamentaraca u prošloj fazi dijaloga nisu bila u tom pogledu objektivna, već su maltene bili na strani opozicinih stranaka”, rekao je Dačić za TV Vesti, prenosi Nova rs.

On je naveo da je to rekao i sada na videokonferenciji i dodao da neće oni njemu određivati ko će učestvovati u dijalogu.

“Za njih je bitno da li će da učestvuju ove dve- tri stranke bojkot opozicije, a ne znam da li ih interesuju da li žele da učestvuju i ovi drugi… Dobro je da su stranke počele da šalju platforme”, ocijenio je on, dodavši da nije vidio platformu Đilasa i drugih bojkotaških stranaka, jer je nikad nisu poslali.

Dačić je rekao da međupartijski dijalog nije miting ili skup na kojem će svako da iznese mišljenje i da se raziđu, već da se proba doći do konkretnih rešenja.

“Predlozi moraju biti realni, održivi i primenjivi”, rekao je Dačić, koji je dao prijedlog da se sa strankama razgovara od 15. do 19.marta, ali je to bilo prebrzo za evropske predstavnike.

“Prete da će opet bojkotovati izbore ili rešavati pitanja na demonstracijama, ali kakvim demonstracijama, cilj je da se razgovara. To je manir koji pokazuje očekivanja da će im neko na tacni doneti ono što su im oni krišom poslali”, naglasio je Dačić.

“To što donesu na tacni i misle da ćemo mi to da uzmemo i poslužimo drugima, u Srbiji to ne može”, poručio je Dačić.

Dačić je rekao da se razmatra da i Skupština Srbije održi sjednicu na kojoj bi se razmatrao izvještaj Evropskog parlamenta o Srbiji, koji je napisao Vladimir Bilčik, kada bude usvojen krajem aprila u Briselu. Istakao je da podržava borbu protiv organizovanog kriminala, dodajući da to nema veze sa političkim strankama i da svako ko je u tome učestvovao treba da odgovara.

“U nekim slučajevima se radi o ljudima koji su bili od poverenja Aleksandra Vučića”, rekao je Dačić i ocijenio da je dobro što je policija završila svoj dio posla kada je riječ o prisluškivanju predsjednika države.

Dačić je kazao da u ovoj fazi tema prisluškivanja predsjednika Srbije nije pitanje za parlament ili Odbor za bezbjednost i odbranu, već za istražne organe.

“Prisluškivanje predsednika je pokušaj da određene strukture budu iznad državnih organa. Vučića je izabrao narod, on ima taj legitimitet, a predsednika su prisluškivali nelegalni ‘iz sistema'”, rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...