FORTO, FORTISIMO: Premijer Kantona Sarajevo oštro odgovorio ugostiteljima i najavio JOŠ OŠTRIJE MJERE

O protestima i negodovanju ugostitelja Kantona Sarajevo, kaže da nisu tačne tvrdnje koje iznose.

  • Društvo

  • 09. Mar. 2021  09. Mar. 2021

  • 2

Premijer KS, Edin Forto sinoć je saopćio odluku da se tokom vikenda u Sarajevu uvede lockdown koji će trajati od 20 sati u petak navečer, pa do 6 sati u ponedjeljak. Odluka je naišla na negodovanje prvenstveno zbog toga što nije pojašnjeno šta je njen cilj i kako će utjecati na sprječavanje širenja zaraze.

- Naše zdravstvo je iscrpljeno, na granici pucanja, upravo to je razlog, zbog enormnog priliva pacijenata u njihove kapacitete, struka je kazala da se mora nešto učiniti, i evo učinili smo, kazao je Forto tokom gostovanja u jutarnjem programu O Kanala."

"Nisam slagao ugositelje"

O protestima i negodovanju ugostitelja Kantona Sarajevo, kaže da nisu tačne tvrdnje koje iznose.

- Nije tačno da sam ih slagao, razumijem ugostitelje. Imali smo niz sastanaka i pokušali smo objasniti da ćemo morati oštrije reagovati ukoliko se ovako nastavi. Čekali smo poboljšanje do krajnje granice, međutim to se nije desilo. Ovo što sada radimo jeste zbog toga što struka kaže da je za vikend zapravo najviše širenje virusa.

Šta ako mjere ne pokažu rezultate?

-Ovo nije samo mjera zatvaranja, ovo je mjera za podizanje svijesti i poziv građanima da se zaštite, da razmišljaju o zdravlju svojih najbližih i o sebi, ako se nastavi pogoršanje mi ćemo morati ići dalje sa pooštravanjem mjera. Ne postoji vlada u državi koja je više poklonjena privatnog sektoru ovo radimo iz nužde i zbog zdravstvenih razloga, do zadnjeg momenta smo čekali i apelovali na građane. Vidjeli ste redove ispred tržnih centara, ja razumijem da ljudi ne žele nakon godinu dana da se odriču svog života, ali bilo smo primorani, poručio je Forto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...