SJAJNA VIJEST: Sutra počinje vakcinacija u sarajevskoj bolnici. VUČIĆ GARANTOVAO I...

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, AstraZeneca vakcine koje su ujedno i jedine koje u stigle u Federaciju BiH, namenjene su zdravstvenim radnicima,

  • Vijesti

  • 09. Mar. 2021  

  • 4

Opšta bolnica "Dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu sutra počinje proces vakcinacije svojih zaposlenih AstraZeneca vakcinama protiv kovida-19 koje je Federaciji Bosne i Hercegovina (FBiH) donirala Srbija, potvrdila je danas za Radio Slobodna Evropa portparolka bolnice Jasmina Dučić Nuhodžić.

Radi se o 170 doza vakcina. Prvo se vakciniše kovid tim. Imamo šest timova koji će raditi vakcinisanje i nadamo se da ćemo sutra završiti cIo proces, rekla je Dučić-Nuhodžić i predočila da revakcinacija tom vakcinom slijedi za najkasnije 12 sedmica.

Ona je dodala da je predstavnicima bolnice na današnjem sastanku sa predstavnicima iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, pokazana potvrda sa propratnim pismom predsJednika Srbije Aleksandra Vučića u kojem garantuje da će dostaviti i drugu dozu vakcina.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, AstraZeneka vakcine koje su ujedno i jedine koje u stigle u Federaciju BiH, namenjene su zdravstvenim radnicima, prenosi RSE.

U 10 kantona FBiH raspodeljeno je 5.000 doza ovih vakcina koje ne zahtevaju poseban, već standardni način skladištenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...