TOTALNI PROMAŠAJ: Apple srezao proizvodnju mobitela koji je trebao postati hit na tržištu, iako je znatno jeftiniji...

Ovim potezom američki proizvođač nastoji spriječiti potencijalnu nestašicu dijelova koju će prouzročiti eventualni ekonomski oporavak.

  • HiTec

  • 11. Mar. 2021  

  • 0

Apple je navodno srezao proizvodnju iPhonea 12 mini. Nikkei izvještava da će kompanija u prvih šest mjeseci fiskalne godine isporuku minijaturnih iPhonea smanjiti za čak 70 posto manje od planiranog. Apple je čak navodno rekao dostavljačima da smanje proizvodnju dijelova za 'mini' te da proizvodne kapacitete prenamijene na iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, prenosi Engadget.

Zanimljiva strana priče je da Apple, čak uz rezove, proizvodi više iPhone uređaja nego u 2020. Nikkei predlaže da kompanija planira proizvesti 75 milona smartfona u prvih šest mjeseci 2021., odnosno 230 miliona sveukupno - stvorivši porast od 11.6 posto. Ovim potezom američki proizvođač nastoji spriječiti potencijalnu nestašicu dijelova koju će prouzročiti eventualni ekonomski oporavak.

Ovaj izvještaj potvrđuje špekulacije da se 5.4-inčni iPhone 12 baš i ne prodaje. Premda je iPhone 11 godinu stariji od iPhonea 12, on nudi bolju bateriju od iPhonea 12 mini i košta oko 100 eura manje. S obzirom da puno kupaca preferira veće ekrane, svi navedeni razlozi za preskakanje iPhonea 12 mini prevagnuli su njegove potencijalne prednosti, kao i Appleove nade o boljoj prodaji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...