STEVANDIĆ SE OBRUŠIO NA OPOZICIJU U RS-u: "Diskutovali su protiv OHR-a i visokog predstavnika, ali su napustili sjednicu da bi izbjegli glasanje"

On je dodao da je ta poruka demaskirala njihov politički stav prema onome što je sadašnji visoki predstavnik pokušao da najavi, odnosno da koristi bonska ovlaštenja.

  • Mini market

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 5

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da su poslanici opozicije na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske poslali poruku podrške OHR, jer su napustili zasjedanje i izbjegli glasanje.

Stevandić je izjavio Srni da je većina poslanika glasala za zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, te time potvrdila stav da Srpskoj treba dati aktivnu poziciju prilikom imenovanja ili pokušaja imenovanja novog visokog predstavnika u BiH.

– Kolege iz opozicije su diskutovale protiv OHR-a i visokog predstavnika, ali su napustili sjednicu da bi izbjegli glasanje – rekao je Stevandić.

On je dodao da je ta poruka demaskirala njihov politički stav prema onome što je sadašnji visoki predstavnik pokušao da najavi, odnosno da koristi bonska ovlaštenja, piše SRNA.

– Govori i o tome da bi oni rado obavljali funkcije za koje ih nije izabrao narod, nego OHR – rekao je Stevandić.

On je naveo da je 21. vijek i da su Srbi spoznali svoju snagu i važnost i djeluju institucionalno preko Narodne skupštine Srpske.

Stevandić je izrazio nadu da će poruka poslata iz Narodne skupštine doći i do Savjeta bezbjednosti, gdje je došlo vrijeme da se afirmiše ono što govori Republika Srpska i da se o tome govori kao o činjenici.

 Jer, Republika Srpska je potpisnik Aneksa 10 i ona mora da se pita oko visokog predstavnika. Republika Srpska je ustavna struktura a visoki predstavnik nije – rekao je Stevandić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče u Banjaluci zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

Usvojena je i informacija o primjeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Narodna skupština Republike Srpske smatra da je vrijeme da BiH sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom, a ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vrijeme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, navodi se u zaključcima skupštinske većine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...