KUĆI PLAČUĆI, KME, KME: Konaković se iz Turske vratio kratkih rukava!

Lider Naroda i pravde, Elmedin Konaković, nije se uspio sastati s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom kako bi uspostavio suradnju između turske AK partije i Naroda i pravde.

  • Mini market

  • 13. Mar. 2021  13. Mar. 2021

  • 14

Posljednih dana na društvenim mrežama kruže dvije fotografije koje na prvi pogled jedna s drugom nemaju nikakve veze: na jednoj je stranačka delegacija Naroda i pravde predvođena Elmedinom Konakovićem koja se slikala ispred Erdoganovih “sultanskih” dvora u Ankari, a na drugoj je Željka Cvijanović i supruga Milorada Dodika Snežana koje su pozirale ispred Bijele kuće u Washingtonu.

alt

Ono što povezuje dvije fotografije jest činjenica da se Elmedin Konaković nije uspio sastati sa predsjednikom Turske, baš kao što se Željka Cvijanović nije uspjela sastati sa tadašnjim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom za koga su listom glasali Amerikanci srpskog porijekla.

Cvijanović je prošle godine izlet u SAD sa suprugom predsjednika RS-a Milorada Dodika tokom inauguracije američkog predsjednika iskoristila da stanovnicima BiH dokaže kako je jedna od rijetkih osoba iz političkog života Jugoistočne Evrope koja je dobila specijalnu pozivnicu na inauguraciju predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Na kraju se ispostavilo da je pozivnica koju je premijerka RS-a predstavila kao zvaničnu ulaznicu na svečanu inauguraciju prodavana u Sjedinjenim Američkim Državama za 300 dolara. Pored toga, američki Cable News Network (CNN) objavio je gigapiksel fotografiju s inauguracije Donalda Trumpa, na kojoj se vidi da se premijerka entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović nalazi u dijelu predviđenom za obične posjetioce.

Još gore je u Ankari prošao lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković koji ne samo da se nije sastao s predsjednikom Erdoganom nego nije vidio čak nikoga iz njegovog najbližeg okruženja. Konaković je u Ankaru otišao s ambicijom da se sastane s turskim predsjednikom, čime bi ojačao svoju poziciju na bošnjačkoj političkoj sceni, ali se u Ankari uspio tek slikati ispred raskošne predsjedničke palače.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...