ZORAN MAMIĆ PODNIO OSTAVKU: Mjesto trenera Dinama zauzet će...

Nije dugo čekao Mamić na ovakav potez. Ranije u toku dana Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu njemu i njegovom bratu Zdravku, koja ga šalje u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

  • Sport

  • 15. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 0

Poslije pravosnažne osuđujuće presude dosadašnji trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić podnio je ostavku na to i mjesto sportskog direktora kluba.

Nije dugo čekao Mamić na ovakav potez. Ranije u toku dana Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu njemu i njegovom bratu Zdravku, koja ga šalje u zatvor na četiri godine i osam meseci.

Jasno je bilo da Mamić neće biti trener i sportski direktor Dinama još dugo u tim okolnostima, posebno jer je i Zakon o sportu Republike Hrvatske jasan po tom pitanju da lice koje je osuđeno na kaznu zatvora dužu od šest meseci ne može obavljati tu dužnost. Dinamo bi imao obavezu da raskine ugovor sa trenerom u narednih osam dana, jer u tom periodu sudija mora da izda rešenje o slanju u zatvor, što znači da bi Mamić mogao da vodi ekipu u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema, ali nije hteo da razvlači čitavu stvar.

"Iako se ne osećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspeha u daljem radu", naveo je u saopštenju Zoran Mamić.

Ulogu trenera i sportskog direktora obavljaće u narednom periodu Damir Krznar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...