OSTAVIO ŠOKANTNO PISMO O MOBINGU: Tjelohranitelj ERDOGANA izvršio samoubistvo

"Sigurno je najbolje da vrijeđate svoje osoblje, prijetite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate da su lažovi. Svaki čovjek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te riječi”, rukom je napisao Bulut u bilježnici.

  • Svijet

  • 16. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 0

Policajac Mehmet Ali Bulut, stacioniran u Upravi za predsjedničku zaštitu, pronađen je u utorak mrtav u svom stanu.

Kako su izvijestili turski mediji, radi se o samoubistvu.

Kolege policajca Buluta pronašle su njegovo tijelo ​​u njegovom stanu, nakon što su otišli da provjere zašto se nije pojavio na poslu i zašto mu je telefon isključen.

"Sigurno je najbolje da vrijeđate svoje osoblje, prijetite mu, otpuštate ga, ponižavate i pretvarate da su lažovi. Svaki čovjek ima svoj ponos i nisam mogao da trpim te riječi”, rukom je napisao Bulut u bilježnici.

Predsjednikov tjelohranitelj citirao je dvije osobe sa inicijalima C. B. i A. O.

"Volio bih da ste se dobro ponašali prema svojim zaposlenima i pitali ih kako su”, stoji napisano u poruci.

Također, istakao je i da ne želi da mu nadređeni prisustvuju sahrani, osim jednog šefa policije.

Zamjenik predsjednika opozicione Republikanske narodne partije (CHP) Murat Bakan podnio je parlamentarni upit ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu da odgovori na pitanje koliko je policajaca izvršilo samoubistvo.

Bakan je pomenuo još dvojicu policajaca, Halila Akaja i Etema Damdevirena, koji su izvršili samoubistvo u januaru, odnosno u martu.

"Ova djeca, u najboljem redu svog života, žele da postanu policajci, a zatim izvrše samoubistvo. Šta ih gura da odustanu od sopstvenog života?“, upitao je zamjenik obraćajući se Sojluu.

Bakan je rekao da su se u svim slučajevima policijskih samoubistava, koja su do danas postala javna, policajci žalili na uznemiravanje nadređenih i pitali da li su istražena imena ljudi koje su policajci navodili u svojim samoubilačkim bilješkama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...