UHAPŠEN JE: Maloljetnik Opelom udario sarajevskog policajca i pobjegao

Nakon što su policajci zaustavili 17-godišnjaka, on je Opelom koji je vozio, udario policijskog službenika i oštetio službeno vozilo MUP-a. Uhapšen je nekoliko sati kasnije.

  • Hronika

  • 17. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 0

Sarajevska policija uhapsila je sinoć na Bulevaru Meše Selimovića maloljetnika koji se sumnjiči da je napao pripadnike Četvrte sarajevske PU. 

Osim napada na službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, ovaj 17-godišnjak se, kako je potvrđeno iz MUP-a KS, tereti i za oštećenje tuđe stvari. 

Sedamnaestogodišnjaka koji je, kako saznajemo, vozio Opel Vectru, sarajevski policajci jučer su u 18.45 sati zaustavili u ulici Adema Buče. Prilikom te policijske intervencije, on je Vectrom udario policijskog službenika te mu tom prilikom nanio povrede, a usto je oštetio i službeno vozilo vlasništvo Uprave policije, nakon čega je pobjegao sa mjesta događaja. 

- Policijskom službeniku je ljekarska pomoć ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u KCUS-u, gdje su mu ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede - piše "Oslobođenje".

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a maloljetnik je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, naveili su iz sarajevske policije uz napomenu da će protiv maloljetnika biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...