"MI MORAMO ZNATI...": General Dudaković odgovorio na Dodikove PRIJETNJE

Atif Dudaković, general Armije Republike Bosne i Hercegovine i legendarni komandant Petog korpusa, napustio je prošle sedmice bolnicu nakon što je bio hospitaliziran zbog infekcije koronavirusom.

  • Politika

  • 17. Mar. 2021  17. Mar. 2021

  • 5

On se uspješno izborio s bolešću, a u svom prvom javnom nastupu nakon izlaska iz bolnice potvrdio je dobro raspoloženje, pozvavši sve građane na oprez i odgovornost.

- Ne može general cmizdriti ili tugovati. Javnost od mene očekuje dobro raspoloženje. Moramo se čuvati i paziti druge. Imam mnogo prijatelja i mnogo poznanika. Suosjećamo jedan s drugim. Naš narod je takav i pokazao se kada je bilo teško, ne samo u slučaju bolesti. Uzmite kroz šta je taj naš narod prošao u prošlosti. Kad je najteže, mi jedni drugima pomognemo. Nije to samo podrška Atifu Dudakoviću, već naša međusobna podrška. Želim da naš narod i naša Bosna i Hercegovina što prije stanu na čvršće noge u prevazilaženju iskustva ovog hibridnog rata - kazao je Dudaković.

Upitan o iskustvu liječenja na Podhrastovima, Dudaković je posvjedočio o posvećenost zdravstvenog osoblja, ali i upozorio na kritičnost situacije.

- Medicinska struka i zdravstveno osoblje obavljaju jedan plemenit i human posao. Oni su i sami izloženi bolesti, ali mobilisani su i daju sve od sebe. Svjedočim visokoj profesionalnosti, organizovanosti. Oni padaju s nogu radeći i, zahvaljujući njima, mnogi životi su spašeni. Zdravstvo je slika društva, kakva je Bosna, takvo joj je i zdravstvo. Možemo hvaliti, ali situacija je kritična i u problemima smo - kazao je Dudaković.

Dudaković je prokomentarisao i nedavno ponovljene prijetnje referendumom i otcjepljenjem, pristigle od dijela političkih zvaničnika iz bh. entiteta RS.

- Je li to nešto novo da neprijatelji i dalje žele ostvariti svoje ciljeve? Svaki Bosanac i Hercegovac i svaki patriota koji govori o Bosni, njima smeta. Naviknut sam na to. Mi moramo znati ko smo, šta smo i šta hoćemo i ja po tom pitanju ne vidim ni naročite probleme ni rješenja. Svako neka obavlja svoj zadatak i ljudsku dužnost da čini i misli dobro. Neprijatelji Bosne koji su nam štetili i još nam štete su prolazni. Iza nas je debela prošlost i oni koji su dali živote za slobodu. Kad čovjek ode u bolnicu, i tada spozna i počne da cijeni ljudsku slobodu - zaključio je general Dudaković, prenosi portal Preporod.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...