BRITANSKI PREMIJER JE OČIGLEDNO LJUT NA EVROPLJANE: "Ja ću se vakcinisati 'AstraZenecom'"

Britanski premijer Boris Johnson otkrio je da će se uskoro vakcinisati, i to "AstraZenecom" uprkos zabrinutosti širom Europe zbog izvještaja o slučajevima pojave krvnih ugrušaka. 

  • Svijet

  • 17. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 1

Zastupnici britanskog parlamenta pitali su Johnsona o obustavi vakcinisanja AstraZenecom u više zemalja, uključujući Njemačku i Portugal.

"Možda je najbolje što mogu reći o programu vakcinisanja AstraZenecom to da ću uskoro primiti vakcinu, što mi je drago otkriti", rekao im je britanski premijer.

"Sigurno ću dobiti vakcinu Oxforda/AstraZenece", dodao je Johnson. 

U Europi ga je dosad ukupno primilo više od 17 milijuna ljudi

Njegova najava potaknula je novinarska pitanja jer Britancima nije dozvoljeno birati koju će vakcinu primiti. 

"JCVI ne savjetuje davanje prednosti ijednoj vakcini u bilo kojoj specifičnoj populaciji. Iz operativnih i programskih razloga (...) jedna vakcina može se ponuditi u određenim uslovima prije neke druge vakcine", navelo je savjetodavno tijelo za vakcinaciju JCVI.

Vakcinisanje u Europi protekle dvije sedmice poremećeno je zbog izvještaja o pojedinim slučajevima tromboembolije kod pacijenata koji su primili vakcinu AstraZenece. U Europi je dosad ukupno primilo više od 17 miliona ljudi, piše na stranici te farmaceutske kompanije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...