HIT NA INTERNETU: Marija Selak-Raspudić - "Na Vukovar su bačene atomske bombe, takozvane krmače", a takve su HVO i HV koristili za uništavanje Mostara i Gornjeg Vakufa (FOTO, VIDEO)

Mariji Selak-Raspudić, saborskoj zastupnici i supruzi Nine Raspudića, omaknuo se gaf tokom saborske sjednice, piše zagrebački portal "Index".

  • Mini market

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 3

Zastupnica Mosta govorila je o vukovarskoj bolnici. "Doživjela je jako velike napade, jedan od njih kada su bačene dvije atomske bombe, teške 250 kilograma, takozvane krmače", izgovorila je Selak. 

Lokalizam "krmača" odnosi se na avionske bombe, ali i podvodne bombe koje se koriste za uništavanje podmornica, a ne na "atomske bombe". Gaf je brzo postao sprdnja na Twitteru.

Ove razorne bombe tokom agresije na BiH koristili su i Hrvatsko vijeće obrane i Hrvatska vojska uništavajući bh. gradove, a u posebnom sjećanju su ostale građanima Mostara i Gornjeg Vakufa. 

altNeeksplodirana "krmača" u Gornjem Vakufu (Foto: Screenshot)

altUništeni objekti nakon eksplozije "krmače" (Foto: Screenshot)

"Eklatantan primjer kako obrazovanje i razne titule govornika neće spriječiti da izgovori glupost, jer koliko god osoba pametna bila, kad previše govori, uvijek na kraju izvali glupost", "Jedna je blok dalje od nas napravila olimpijski bazen, ali atomska ipak nije bila", samo su neki od komentara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...