"SLOBODNA BOSNA" U POSJEDU E-MAILOVA: Otvoreni rat u Našoj stranci zbog izbora dogradonačelnika/ce Sarajeva, Amra Zulfikarpašić poručila - "Zabrinuta sam o 'lijevoj' orijentaciji Anje Margetić!"

S nestrpljenjem se očekuje konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Sarajeva, koja će biti održana 24. marta. Tada bi trebali biti izabrani rukovodstvo Vijeća, gradonačelnik i njegovi zamjenici, ali još nije poznato ko je kandidat Naše stranke za dogradonačelnika/cu.

  • Mini market

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

Prije nekoliko dana, bilo je gotovo izvjesno da će to biti Ivana Marić, ali nakog objavljivanja nekoliko njenih spornih izjava, stvari su se zakomplikovale. Trenutno je u opticaju, prema pisanju medija, čak pet imena: Ivana Marić, Bjanka Badrov, Ivan Petrinić, Mirjana Deak i Anja Margetić.

Pitanje pozicije dogradonačelnika/ce izazvalo je ozbiljne frakcijske sukobe unutar Naše stranke, a “Slobodna Bosna” je u posjedu e-mailova Amre Zulfikarpašić, članice Glavnog odbora Naše stranke i nositeljice liste ove stranke za Općinsko vijeće Centar, koje je proslijedila Kantonalnom odboru i drugim zvaničnicima stranke.

Zulfikarpašić otvoreno podržava kandidaturu Ivane Marić i u e-mailovima je žestoko kritikovala Kantonalni odbor Naše stranke što nastoji izbor buduće dogradonačelnice svesti pred svršen čin.

E-mail Amre Zulfikarpašić koji je uputila jučer, prenosimo u cijelosti bez intervencija:

- Poštovani, poznato mi je da ste već održali sastanak KOKS-a bez prisustva gradskih vijećnika koji treba da klapnu rukom za vašu odluku, a da su rezultati procurili u medije u toku samog sastanka. Čestitam!

I pitam, zašto nismo pozvani na sastanak nego se izjašnjavamo pismeno po završetku prvog kruga glasanja?

Svjesna sam da je ovaj naknadni upit samo zadovoljavanje forme na što ja kao gradska vijećnica sigurno ne mogu pristati.

Stoga tražim novi satanak na kojem nama, gradskim vijećnicima treba neko objasniti vijesti iz medija o glasanju članova KOKS-a po kojem je Ivana Marić ispala još u prvom krugu. Ja znam da NS uvijek drži članstvo podalje od odluka ali se pitam, ako ste sve to završili, zašto sada nas zovete da se izjašnjavamo i dostavljate biografije nekih ljudi. Kompletna farsa! Ovo je preozbiljna stvar za takvu lakrdiju.

Još jedno za mene važno pitanje je, kome ja šaljem ovo pismo? Da li se to mi tajno dopisujemo i gdje su u ovoj listi ostali članovi KOKS-a? Ili se i ovdje dijelimo na važne i nevažne ljude?

Čekajući odgovor dajem k znanju!

Moj izbor je sa zadovoljstvom Ivana Marić.

Kao prvo, zato što je od početka i prije izbora u javnom prostoru promovisala i zagovarala Našu stranku i podržavala naše predstavnike. Zato što je sposobna, elokventna, obrazovana, veoma cijenjena, (lijepa i kulturna) etablirana politička analitičarka koja sigurno nije nikad išla na ruku našim protivnicima te ju stoga i ne žele u javnom životu. A zašto je mi ne bi željeli kad je dovoljno što je uvijek, bez zadrške agitovala u medijima za četvorku i za nas, bez zadrške.

Kad je trebalo, zdušno se borila za našu (Fortinu) vladu i istupala protiv rušenja. Pomogla je i u kampanji Srđana Mandića u Centru kao i u kampanji Irme Baralije u Mostaru i uvijek podržava proaktivne poštene i radene ljude a za to nikad nije bila plaćena.

Učinila je toliko puno za nas.

Ne želim biti zlurada ali smatram da je svojim radom učinila za nas više nego neki ljudi koji su za to plaćeni u Našoj stranci. Možda u tom grmu leži zec! Pretpostavljam da se nije sama došla nuditi u Našu stranku, već da je pozvana od nekog ko joj je i ponudio tu poziciju. Stoga mi je nevjerovatno da kao stranka nismo ostali principijelni i podržali je kada su krenuli brutalni napadi iz SDA. Žao mi je što popuštamo svojim neprijateljima a rješavamo se prijatelja. To smatram kukavičkim činom i nije mi jasno, zašto smo odustali od Ivane? Moramo ponuditi odgovor, reći i Ivani i ljudima, zašto? Šta je ona sada nama napravila? Kome to činimo veliku uslugu ili sam ja pobrkala stranke? Ko je taj/ta koji je na brzinu nafatao kandidate da se riješi Ivane? Ranije nismo imali tu praksu ili su prijedlozi stizali sa "prave" strane. Koristim priliku da vas obavjestim da ću na Gradskom vijeću glasati za Bogićevića i za Marić, a neću neprincipijelno nikad dizati ruku za nekog ko nije bolji od njih i da nikad neću odustati od namjere da ovaj slučaj riješimo i osvijetlimo.

Srdačno

Prof. Amra Zulfikarpašić

Odgovor na ovaj e-mail (ukoliko je uslijedio) nije dostupan našoj redakciji, ali je Amra Zulfikarpašić danas uputila još jedan e-mail Kantonalnom odboru, koji, također, prenosimo u cijelosti:

- Poštovane kolege, u cilju našeg partijskog digniteta, zanima me ko je predložio kandidatkinju Anju Margetić za dogradonačelnicu, da mi odgovori na slijedeća pitanja: Anja Margetić je bila u dva mandata predsjednica i članica Nadzornog odbora JP Olimpijski bazeni Otoka. U tom periodu direktori su bili Mujo Gec, Aldvin Torlaković i Avdija Hasanović, svi članovi SDA. Da li je ista bila nominovana ispred SDA, ako nije ispred koga je? Samim tim i uposlenje u Centralnoj banci vezano je za Dragana Čovića koji je u vrijeme njenog zaposlenja bio ministar finansija BiH. Zabrinuta sam o "lijevoj" orijentaciji ponuđene kandidatkinje koja je davala izjave da nikad ne bi podržala Našu stranku, što trenutno nemam dokumentovano ali radim na tome. Zato to uzmite sa rezervom do mog slijedećeg maila. U prilogu šaljem i izvode koji su dostupni na internetu. Ujedno molim sve koji su glasali za istu da razmisle koliko će njena kandidatura uticati na ugled našeg načelnika i nas općinskih vijećnika koji smo u sporu sa Centralnom bankom zbog lokacije Hastahana park i koliko će doći do kolizije u našim stavovima po tom pitanju pogotovo što ista nije naša članica "niti bi ikad bila". Na kraju, da li je sada vrijeme da u predizbornom periodu Naša stranka okreće leđa svojim biračima sa područja Marin Dvora. 

Srdačno  

Prof. Amra Zulfikarpašić 

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...