POSLANIK HAMDIJA ABDIĆ ZA "SLOBODNU BOSNU": "Ne želimo svi plaćati cijenu nesposobnosti i kukavičluka 'četvorke' u Kantonu Sarajevo!"

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hamdija Abdić kazao je za "Slobodnu Bosnu" da su poslanici "četvorke" na današnjoj sjednici očajnički pokušavaju prikriti svoju nesposobnost i kukavičluk u Kantonu Sarajevo te svu odgovornost prebaciti na nivo Federacije BiH.

  • Politika

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

"Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je katastrofalna. Nije takva u cijeloj Federaciji, a pogotovo nije u Unsko-sanskom kantonu i nije uredu da SDP, Naša stranka i Narod i pravda svoje neznanje, nesposobnost i kukavičluk koje demonstriraju u Kantonu Sarajevo, pokušavaju prebaciti Unsko-sanskom kantonu i cijeloj Federaciji", izjavio je Abdić.

Podsjetio je da je sedmodnevna incidenca na 100.000 stanovnika u Kantonu Sarajevo bila 734,61, a u Unsko-sanskom kantonu 61,22 te upozorava da bi uvođenje restriktivnih mjera na prostoru cijele FBiH, a ne samo u kantonima koji su trenutno žarište pandemije koronavirusa, imalo pogubne ekonomske posljedice.

"Vlada Kantona Sarajevo ne smije uvesti lockdown tvrdeći da ne mogu podnijeti ekonomske posljedice, a istovremeno njihovi kadrovi u Parlamentu FBiH predlažu restriktivne mjere na entitetskom nivou. Time pokušavaju skinuti sa sebe odgovornost, a istovremeno odvesti u propast privrednike iz Bihaća, Živinica, Travnika, Livna i nekih drugih gradova u kojima je situacija pod kontrolom. Ne želimo plaćati cijenu nesposobnosti i kukavičluka 'četvorke' u Kantonu Sarajevo", poručio je Abdić.

On dodaje da postoje sredstva u budžetu Kantona Sarajevo za saniranje posljedica restriktivnih mjera, poput novca namijenjenog za kupovinu helikoptera, te da ne postoje smisleni razlozi zbog kojih Vlada Kantona Sarajevo do sada nije poduzela konkretne mjere.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...