O OVOJ HALJINI SE PRIČA: Kultno oskarovsko izdanje koje jedni mrze, a drugi vole (FOTO)

Kreaciju od tafta u ružičastoj boji žvakaće gume kreirao je Ralph Lauren, s tankim naramenicama, V-izrezom i voluminoznom suknjom.

  • Žena

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Blijedoružičasta haljina s potpisom Ralpha Laurena u kojoj je Gwyneth Paltrow primila Oscara za ulogu u filmu "Zaljubljeni Shakespeare", smatra se jednom od najboljih oskarovskih haljina svih vremena. Štoviše, to je jedno od oskarovskih izdanja o kojem se najviše pričalo, pa čak i do dan-danas, 22 godine nakon što se Gwyneth pojavila u njemu na crvenom tepihu.

Haljinu koja je stekla kultni status, Gwyneth Paltrow nosila je 1999. godine na 71. dodjeli nagrada Oscara kada je osvojila zlatni kipić za najbolju glavnu glumicu u romantičnoj drami "Zaljubljeni Shakespeare".

Kreaciju od tafta u ružičastoj boji žvakaće gume kreirao je Ralph Lauren, s tankim naramenicama, V-izrezom i voluminoznom suknjom, piše Zadovoljna.hr.

Jednostavnost kroja izdržala je test vremena, istovremeno simbolizirajući sve ono što je bilo najveći trend u tom modnom razdoblju. Glumica ju je nosila s pripadajućim ružičastim šalom te dijamantnom choker ogrlicom, narukvicom i naušnicama draguljarske kuće "Harry Winston".

Kultna oskarovska haljina s potpisom Ralpha Laurena - 2Gwyneth Paltrow u kultnoj oskarovskoj haljini s potpisom Ralpha Laurena (Foto: AFP)

U to vrijeme, prema pisanju, Gwyneth nije imala stilista nego je nekoliko dana prije dodjele otišla Ralphu Laurenu kako bi izabrala nešto. Haljina je u originalu imala gornji dio nalik korzetu koji je na kraju prekrojen u nosiviju verziju. Gwyneth sebi nije željela stvarati preveliki pritisak, željela je samo izgledati slatko i u tome je uspjela.

- Ako samo pomislite na to koliko ljudi govore o nečemu smiješnom kao što je haljina, to bi me učinilo potpuno nesposobnom da izađem iz kuće. Jednostavno sam se isključila iz svega toga i odjenula ono što smatram lijepim - kazala je glumica novinarima na crvenom tepihu.

Oko ove haljine za historiju uvijek su se sukobljavala mišljenja pa dok je jedni mrze, a među njima je i Gwynethina majka Blythe Danner, većina voli ovu ružičastu kreaciju, čija priča još nije završila. Naime, oskarovka je otkrila kako će njezina 16-godišnja kći Apple haljinu možda nositi na maturskoj večeri, a slavna mama svojoj će mezimici čak dopustiti i da haljinu prekroji prema svom ukusu.

Kultna oskarovska haljina s potpisom Ralpha Laurena - 3Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 1999. godine (Foto: AFP)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...