OPTUŽNICA ZA "JOVANJICU 2" POSTALA PRAVOSNAŽNA; MARINIKA TEPIĆ EUFORIČNA: "Steže se obruč!"

Kao što je navela Marinika Tepić, optužnicom za "Jovanjicu 2" pripadnici MUP-a, BIA-je i VOA-e terete se da su štitili Predraga Koluviju, koji se prvom optužnicom za Jovanjicu tereti da je organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

  • Regija

  • 19. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 0

Apelacioni sud je danas potvrdio da je optužnica za "Jovanjicu 2" postala pravosnažna, što je svakako vijest dana, budući da je sada ispunjen neophodan uslov za početak suđenja. Da je ovo najbitnija informacija objavljena ovog petka, smatra i Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i pravde, koja se tim povodom oglasila na Twitteru.

"Obruč se steže! Vest dana: Od danas pravosnažna i optužnica za "Jovanjicu 2", konstatovala je na ovoj društvenoj mreži Marinika Tepić, da bi nakon toga poručila:

"Po njoj su pripadnici MUP, BIA, VOA bili "prsten zaštite" na ovoj firmi marihuane... Iliti državni projekat?! Zato su Vulin i Vučićevi veseljaci tamo videli rotkvice, ništa marihuana", navela je potpredsjednica Stranke slobode i pravde.

Kao što je navela Marinika Tepić, optužnicom za "Jovanjicu 2" terete se pripadnici MUP, BIA i VOA da su štitili Predraga Koluviju, koji se prvom optužnicom za Jovanjicu tereti da je organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

Optužnicom za "Jovanjicu 2" tereti se i Koluvijin vozač Miloš Tofilović, koju je ubrzo po izlasku iz pritvora, u kom je bio zbog uzgajanja marihuane, uhapšen u akciji DEA, bugarske i srpske policije zbog međunarodne trgovine heroinom.

Optužnica za "Jovanjicu 2" je iz Višeg suda Apelacionom sudu dostavljena 2. marta, iako je Viši sud u Beogradu potvrdio još 20. januara ove godine, nakon što ju je Tužilaštvo za organizovani kriminal 17. novembra 2020. poslalo vanpretresnom vijeću na ocjenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...