LEGENDARNI TRENER ISKALIO BIJES NA SUNARODNIKE: "Zovite Kloppa i Mourinha umjesto tih šminkera"

Italijanska trenerska ikona Fabio Capello u razgovoru za Il Corriere dello Sport osvrnuo se na stanje u italijanskom nogometu nakon debakla predstavnika Serie A u Europi ove sedmice, proglasio Inter prvakom, kritikovao domaće trenere i nacionalni nogometni savez.

  • Sport

  • 21. Mar. 2021  

  • 0

Juventus, Atalanta i Lazio ispali su u osmini finala Lige prvaka, a Milan u istoj fazi Europa lige pa je Roma ostala jedini italijanski predstavnik u europskim takmičenjima, a za polufinale EL-a borit će se protiv Ajaxa.

Četiri Nijemca u četvrtfinalu Lige prvaka, a svi Talijani poispadali

"Četiri njemačka trenera su u četvrtfinalu Lige prvaka - Klopp, Tuchel, Terzić i Flick - a pogledajte šta Guardiola radi u Cityju, kako je promijenio defenzivnu fazu", rekao je bivši selektor Engleske i Rusije te trener Milana, Real Madrida, Rome i Juventusa.

Capello je pohvalio Ancelottija, Contea, Sarrija i Ranierija na osvajanju trofeja u inozemstvu, a smatra da su najbolji talijanski treneri Antonio Conte i Gian Paolo Gasperini.

"Conte je ponovo počeo igrati konkretan nogomet, a Gasp je jedini s europskim mentalitetom", rekao je Capello, koji vjeruje da savez ne radi dobro na obuci novih trenera.

"Predavanja drže šminkeri umjesto konkretnih trenera"

"Bivši nogometaš koji pohađa kurs u Covercianu rekao mi je da pozivaju šminkere umjesto konkretnih trenera da drže predavanja. Trebali bi pozvati Kloppa i Mourinha, one najbolje, i vratiti se na tehničke osnove. To je golema tema o kojoj bi se puno trebalo raspravljati", objasnio je Don Fabio.

Kaže da više nema dileme o tome ko će biti novi prvak Italije.

"Inter je već osvojio Scudetto kad je Milan izgubio od Spezije", precizirao je Capello.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...