SLUČAJ "DŽENAN MEMIĆ"; FERAGET I MEMIĆ PODNOSE KRIVIČNE PRIJAVE: Sumnjaju u kriminogene postupke dvojice disciplinskih tužilaca

Kako je kazao, ovakav potez je uslijedio nakon što je Memić podnio nekoliko krivičnih prijava protiv tadašnje glavne tužiteljice KS Dalide Burzić, a od navedenih disciplinskih tužilaca je u nekoliko navrata dobijao odgovore da ne mogu ništa poduzeti, jer je postupak u toku. Shodno tome, kako je naveo, Kurspahić je zataškavala kriminogene postupke tužilaca u predmetu "Memić".

  • Društvo

  • 22. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića večeras je saopćio javnosti da on i njegov advokat Ifet Feraget podnose krivičnu prijavu protiv disciplinskih tužilaca Alene Kurspahić i Mirze Hadžiomerovića.

Kako je kazao, ovakav potez je uslijedio nakon što je Memić podnio nekoliko krivičnih prijava protiv tadašnje glavne tužiteljice KS Dalide Burzić, a od gore navedenih disciplinskih tužilaca je u nekoliko navrata dobijao odgovore da ne mogu ništa poduzeti jer je postupak u toku. Shodno tome, kako je naveo, Kurspahić je zataškavala kriminogene postupke tužilaca u predmetu Memić.

"Počevši od 14. februara podnio sam više prijava protiv Dalide Burzić i ostalih tužilaca. Dobivao sam razne odgovore od Alene Kurspahić. Oni su mi kazali da ne mogu odlučivati dok je postupak u toku. A vi svi znate da su bile lažne optužnice. Vidimo da je Tužilaštvo BiH otvorilo istragu i uhapsilo neke osobe", kazao je Memić na početku.

Kako je dalje naveo, medijima je ranije rekao da je voz krenuo i ko je ušao u njega, ušao je.

"Alena Kurspahić disciplinska tužiteljica, 4. 10. došla je sa svojim mužem i djetetom u kancelariju Ifeta Ferageta, plakala je i pitala hoće li biti podnesena krivična prijava protiv nje. Vjerovatno se osjećala prozvanom. Ifet joj je rekao da neće, ako bude sve po zakonu. Dan poslije, otišao sam u njen stan. Obavio sam razgovor sa njom, slagala je da ne poznaje Dalidu Burziću. Mirza Hadžiomerović je mene i mog advokata uvjeravao da je prijava protiv Dalide Burzić podnesena i da mora biti kažnjena. Ovo je uvezani sistem kojim upravlja mafija", naglasio je Memić.

Memić je zatim pokazao i zajedničku fotografiju Alene Kurspahić sa njene svadbe na kojoj se nalazi i Dalida Burzić sa još nekoliko prijateljica.

"Mislim da ova fotografija govori drugačije od toga da se Kurspahić i Burzić ne poznaju. Važno je istaći da se upravo u ovo vrijeme kada Tužilaštvo BiH vodi obimnu istragu, vrše i napadi na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Znamo i od koga dolaze ovi napadi i od početka pokušavaju da ovo zaustave, ali to nije moguće. Zbog toga sam odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv Alene Kurspahić i njenog zamjenika Mirze Hadžiomerovića", poručio je Memić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...