"NEKA TE ANĐELI ČUVAJU": Potresni oproštaji od Dajane koju je suprug izbo nasmrt

Mještani Kušiljeva, najvećeg sela u opštini Svilajnac, bili su u šoku kada su u ponedjeljak iz medija saznali da je njihov doskorašnji sugrađanin Nenad L. (26), zvani Koki, uhapšen u Salzburgu zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Dajanu L. (22) iz Porodina kod Žabara.

  • Hronika

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Na društevnoj mreži Facebook prijatelji se opraštaju od Dajane:

– Saučešće porodici neka te anđeli čuvaju, počivaj u miru večnom. Amin

– Dođavola sve… nije ovako trebalo da se završi. Počivaj u miru, princezo Dajana!

– Drago dijete, počivaj u miru ako ga negdje ima, i neka te anđeli čuvaju. Teško je povjerovati u istinu, koga djeca da zovu mama. Saučešće porodici!

Za Nenada, koji je 2016. godine promijenio prezime kada se oženio Dajanom, mještani Kušiljeva kažu da je volio da se potuče i da je pravio sitne, uglavnom saobraćajne prekršaje. Niko nije slutio da može nekoga da ubije, prenosi Telegraf.

– Priča se da ju je zaklao! Još smo u nevjerici. Mada smo čuli i da je za katolički Božić tukao Dajanu, i nožem nasrtao na taštu i tasta. Već je imao prijave za nasilje, pa je čak bio i u pritvoru dva meseca. Kada je izašao, dobio je zabranu prilaska na 300 metara Dajani i djeci. Zbog toga što je postao nasilan, ona je htjela da se razvede, a sada je mrtva. Jadna djevojka. Dala mu je čak i svoje prezime na vjenčanju da bi ga lakše odvela u Austriju i da bi dobio papire za rad, a on ju je ubio – kaže meštanin Kušiljeva za Novosti.

On kaže da je Nenad, koji je u selu bio auto-mehaničar, iz imućne porodice, da je baka njemačka penzionerka, da su njegovi roditelji dobri i radni ljudi, a sestra udata u susjednom selu.

Prema tvrdnji rođaka ubijene devojke, Dajana i Nenad su nekoliko godina bili u braku i imali su probleme. On dodaje da je kobne večeri sjedio sa Dajaninim polubratom, koji mu je pričao kako je Nenad problematičan. Navodi da je u tom trenutku nazvao njen otac i rekao šta se dogodilo.

– Cijela porodica je u Austriji, ovdje nemaju nikoga – veli rođak nesrećne djevojke, koja je po majci imala rumunsko državljanstvo.

Austrijska policija uhapsila je juče Nenada (26) zbog sumnje da je u nedjelju nasmrt izbo Dajanu (22) u njenom stanu u Salcburgu, dok je njihovo dvoje djece spavalo.

Kako navode lokalni mediji, u trenutku ubistva u stanu su bili sedmomjesečna beba i trogodišnje dijete.

Nakon krvavog pira osumnjičeni je tijelo nesrećne žene spakovao u fioku od kreveta, a potom je pozvao dadilju, koja je i ranije pazila na djecu da dođe da ih pričuva.

I prema navodima izvora iz policije, ubistvu je prethodila svađa oko razvoda. Žrtva je, kako pišu austrijski mediji, prošle godine podnijela prijavu protiv osumnjičenog za nasilje, zbog čega je imao zabranu prilaska.

Ipak, prema tvrdnjama rođaka ubijene, osumnjičeni je sinoć uspio da nagovori bivšu da otvori vrata. Nakon svađe joj je zadao više uboda kuhinjskim nožem u predjelu vrata i grudi. Kada je došla dadilja da pričuva djecu, on je otišao u policiju, gdje je priznao zločin.

Dadilja u stanu nije primijetila ništa neobično i tek po dolasku policije je saznala da je majka mališana ubijena.

Nenad je, inače, kako se može vidjeti na njegovom Facebook profilu u nedjelju promijenio sliku na profilu i postavio njega i Dajanu. Nekoliko dana prije toga za naslovnu fotografiju je postavio sliku, vjerovatno svoje tetovaže na ruci na kojoj piše “Samo mi Bog može suditi”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...