PUKLA TIKVA; OGLASIO SE I HADŽIBAJRIĆ: "Nismo više dio 'četvorke'..."

Potpredsjednik Narodnog evropskog saveza (NES), a doskorašnji predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić kazao je da "četvorka" više ne postoji, odnosno da oni više nisu dio sarajevske koalicije četiri stranke.

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 9

Načelnik općine Stari Grad kaže da je kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević “prevaren”.

“Stalno se tvrdilo da se ima 18 ili čak 19 i 20 ruku. Jučer se nije ni došlo do glasanja za Bogića Bogićevića. Odmah su u početku mene proglasili kao glavnog krivca, da ne kažem ‘izdajicu’. Otkud oni uopšte mogu znati ko je glasao za gospodina Srdića, a ko za Ademovića i kako ima 13 nevažećih listića? Sasvim neozbiljno. Ovdje je jedan najobičniji spin gdje je sad akcent bačen da li je neko ostao ili ne na nastavku sjednice, a niko ne govori o 10 ruku umjesto 18, 19 ili 20, o klasičnoj izdaji u njihovim redovima”, naveo je Hadžibajrić za BHT.

Kako je naveo, ne radi se ni o kakvoj novoj koaliciji NES-a sa SDA.

“Ali, mi nismo sigurno u priči sa ‘četvorkom'”, naveo je. “Hajmo pričati o tome ko ih je izdao. Oni znaju dobro kojih je to osam ili devet ruku koji su trebali glasati za gospodina Ademovića, a nije glasalo. Ako smo partneri u vlasti, a očito da više nismo sigurno. Nismo više dio ‘četvorke’, poslije onih riječi jučer, nećemo više biti dio ‘četvorke’. Jako su teške riječi pale i ja sigurno preko toga neću preći”, poruka je Hadžibajrića.

Podsjetimo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Kako je naveo, ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...