ZVIZDIĆ U TRI POTEZA MATIRAO VUČIĆA: "Znači li 'mali Schengen' liderstvo samo jedne osobe ili jedne države u regionu, ili znači…“

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić oglasio se na društvenim mrežama.

  • Politika

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 5

„Zašto se upravo na nabavci vakcina nije pokazala mogućnost uspješnog funkcioniranja “malog Schengena”... Na sva naša pitanja da li “mali Schengen” znači liderstvo samo jedne osobe ili jedne države u regionu ili znači jednakopravni pristup svih država...“, poručio je Zvizdić na Twitteru.

Podsjetimo, Zvizdić je u razgovoru za BHRT kazao kako je država potpuno zakazala u procesu nabavke vakcina, a komentirajući donaciju vakcina koje je BiH dobila od Republike Srbije, Zvizdić je istaknuo kako je ta posjeta, ustvari, pokazala nastojanje da se neko etablira kao lider i dobrotvor u samom regionu. 

- Zašto se upravo na nabavci vakcina nije pokazala mogućnost uspješnog funkcioniranja “malog Šengena”, o kojem je najviše pričao predsjednik Republike Srbije? On je pokrenuo na neki način sa premijerom Ramom to pitanje. Na sva naša potpitanja o funkcionalnosti tog Šengena, da li “mali Šengen” znači liderstvo samo jedne osobe ili jedne države u regionu ili znači jednakopravni pristup svih država u četiri slobode, koje su s njim definisane, odgovarali su da oni žele ravnopravnost, jednakost svih država i u trgovini, u prometu roba, ljudi, kapitala, usluga, servisa - kazao je Zvizdić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...