CRNADAK NAJAVLJUJE RUŠENJE DODIKA: "U RS-u narod je ‘prelomio’, ovdje se u vazduhu osjeća promjena i da je SNSD završio"

Crnadak je rekao i da se spremaju za naredne izbore, koji će biti održani iduće godine.

  • Politika

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Donesena je krivična prijava za prevare i manipulacije na lokalnim izborima u Doboju, održanim 15. novembra prošle godine, a koja ukazuje da je razotkrivena izborna krađa te se očekuje da bude utvrđena odgovornost svih onih koji su u tome učestvovali. O tome hoće li rezultirati optužnicom, za "Novi dan" govorio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, stranke koja je i objavila ovu vijest.

“Mi smo do sada mnogo puta ukazivali na kriminal, na česte sitauacije gdje su zloupotrebljavana javna sredstva u Republici Srpskoj i do sada se pokazalo da je sve pod političkom kontrolom i niti jedan slučaj korupcije nije doveden do kraja. Teško je očekivati da će se nešto uraditi, ali za vjerovati je da će se stati ukraj izbornim prevarama. Nadam se da će jedan pozitivan pritisak koji pravimo svi zajedno – i mediji i mi iz političkog života – dovesti do toga da se procesuira otimačina narodne volje u Doboju“, komentarisao je Crnadak.

Rekao je i da je svrha u tome da se ne odustaje, da nemaju pravo da se predaju i da moraju pobijediti.

“Mora da pobijedi sistem u kojem se tačno zna za šta građani glasaju i da to bude i rezultat izbora. Moj poziv je da se na pošten način ovome pristupi i da tužilaštvo uradi svoj dio posla“, dodao je.

Crnadak je za N1 rekao i da se spremaju za naredne izbore, koji će biti održani iduće godine.

“Opštepoznato je da je, nakon pobjede opozicije u Banjaluci, ucrtan put kuda će se kretati RS u narednom periodu i uvjereni smo da dolaze promjene u RS. Spremni smo da odbranimo svoje glasove i radimo na tome svakodnevno već sada tako da naši birači mogu biti sigurni da ćemo mi naše glasove sačuvati“, istaknuo je.

O tome da li će se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kandidovati za predsjednika RS, rekao je kako su to stvari koje je kod njega teško predvidjeti.

“Mi to ostavljamo njima, ali ko god da bude kandidat SNSD-a, izgubit će kao što su izgubili u Banjaluci, Bijeljini. Ovdje u RS narod je ‘prelomio’, ovdje se u vazduhu osjeća promjena i da je SNSD završio. Kad pričate s ljudima iz SNSD-a, većina je svjesna da je kraj, već traže nekakve scenarije za sebe i razmišljaju o tom vremenu koje dolazi u RS, vremenu ‘postSNSD’. Istekao je rok trajanju SNSD-a, svima je to jasno“, komentarisao je.

Rekao je i da će opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika RS, da je to dogovoreno u januaru na sastanku i da će imena uskoro biti poznata.

“Imat ćemo kompaktan blok koji će okupiti širok blok iz politike, kulture, biznisa… svi koji žele promjene u RS, bit će dio tog širokog pokreta. Pouzdano znam da je SNSD spremio ogroman novac koji će pokušati da iskoriste da bi došli do trećeg kandidata, ali neće u tome uspjeti”, poručio je Crnadak za N1.

“Ogromne resurse, razne pogodnosti, korupciju, prijetnje, vladajući režim koristi da manipuliše narodnim poslanicima i sigurno je da će sve uraditi da sačuvaju većinu, ali sam siguran da će se stvari promijeniti nakon narednih izbora. Sigurno je da će pritisak SNSD-a biti žestok i učinit će sve da do toga ne dođe”, naveo je.

Potpredsjednik PDP-a rekao je i da “narod sve više razumije da je vlast okupljenja oko SNSD-a, struktura koja se bavi isključivo ličnim interesima i izvlačenjem novca iz budžeta”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...