MITROVIĆ REZOLUTAN: "Lopta nije prešla gol-liniju, rekao sam to i Ronaldu!" (VIDEO)

Srbija i Portugal odigrali su 2:2 u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najveću pažnju sportske javnosti privukao je sporni detalj iz posljednje minute susreta, kada sudija nije priznao očit pogodak Christiana Ronalda.

  • Sport

  • 28. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 5

Gosti su imali 2:0 na poluvremenu, domaćin se u nastavku vratio, a u 93. minuti Cristiano Ronaldo postigao je pogodak za pobjedu.

Ipak, holandske sudije Danny Makkelie i pomoćnik Mario Diks nisu vidjeli da je lopta punim obimom prešla gol-liniju u trenutku kada je srpski kapetan Stefan Mitrović klizećim startom spriječio da ne ode dalje. Ronaldo je poludio na sudije, bacio je kapitansku traku te ljutito izašao s terena prije kraja utakmice.

Srpski junak Mitrović smatra da je sve bilo u redu. Ronaldu je objasnio da je pogodak regularan.

"Ronaldo ima svoje viđenje. Može biti ljut, a ja mislim da lopta nije ušla. Mi smo na kraju sretni zbog rezultata, izvukli smo bod.

Portugalski nogometni savez žalio se Uefi. U žalbi je iznio tri zahtjeva.

Prva dva su nužnost upotrebe VAR-a i signaliziranja da je lopta prešla gol-crtu u kvalifikacijama za SP. Portugalci su svjesni da se rezultat utakmice ne može promijeniti, ali ističu da ovo traže da se tako velike greške ne bi ponavljale. Treći zahtjev je suspenzija suca Dannyja Makkelieja koji je vodio meč. 

Selektor Portugala Fernando Santos bio je bijesan nakon odigrane utakmice.

“Lopta je bila barem pola metra u golu, ali to ne može sakriti činjenicu da nismo igrali dobro večeras. Opet, nemoguće je i nedopustivo da se ovakve stvari događaju na utakmicama na ovakvom nivou”, rekao je Santos u izjavi za portugalsku televiziju odmah nakon utakmice pa otkrio da mu se sudija susreta izvinio:

“Sudija mi se izvinio odmah nakon utakmice. Situacija je bila potpuno jasna, to se moralo vidjeti, ali sada je kasno. Ronaldo je također jasno vidio da je lopta prešla gol-liniju. Bio je nervozan jer su i drugi igrači bili nervozni.”

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...