BIZARNO: Reper dizajnirao patike u čijem je đonu ljudska krv, kompanija "Nike" se ogradila...

Patike će, navodno, sadržavati 66 CC crvenog mastila i jednu kap ljudske krvi u đonu. Ostale karakteristike paklene obuće su privjesak od pentagrama preko vezica i „Luka 10:18“, biblijskom stihu o Sataninom padu s neba, ispisanom sa strane.

  • Show

  • 28. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 0

Samo nekoliko dana nakon što je kontroverzni muzički video za njegov novi singl „Montero“ postao viralan, reper Lil Nas X  ponovo izaziva negodovanje javnosti zbog bizarne saradnje sa kompanijom "Nike".

Reper, koji se proslavio nakon što je njegov debitantski singl „Old Town Road“ postao globalni fenomen, stvorio je „Satan Shoes“ u saradnji sa brendom odjeće MSCHF.

Patike će navodno sadržavati 66 CC crvenog mastila i 1 kap ljudske krvi u đonu. Ostale karakteristike paklene obuće su privjezak od pentagrama preko vezica i „Luka 10:18“ ispisan sa strane, biblijski stih o Sataninom padu s neba.

Biće proizvedeno samo 666 limitiranih pari patika – koje će biti predstavljene 29. marta – i svaki par će biti pojedinačno numerisan. Cijena: 1.018 američkih dolara.

Iako su Nike-ove klasične Air Max-ove 97, kompanija za proizvodnju poznatih patika izjavila je da nije povezana sa stvaranjem ili prodajom đavolske kolekcije.

“Nike nije objavio niti dizajnirao ove cipele.”, izjavili su iz kompanije.

“MSCF” je potvrdio da cipele Air Max ’97 kupuju samostalno i prilagođavaju ih njihovi umjetnici.

Dok su mnogi obožavaoci repera pripremali svoje kreditne kartice, drugi su osudili izdanje koje je uslijedilo nekoliko dana nakon što je LNKS, koji je homoseksualac, seksualno plesao na Satani u njegovom muzičkom spotu „Montero“.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...