SRBIJANSKI MEDIJI O ISKUSTVU JEDNE SARAJKE: "Hvala građanima, ne Vučiću"

Veliki broj stranih državljana vakcinisao se prethodnih dana na Beogradskom sajmu, gdje su dobili vakcinu "AstraZeneca", a njihove riječi zahvalnosti prema Srbiji ne prestaju. Među pričama se izdvaja i jedna koju je ispričala jedna od građanki Sarajeva koje su došle da se imunizuju na Beogradskom sajmu. Ona je za portal Nova.rs rekla da je ovo najljepši gest koji je doživjela u prethodnih 30 godina na teritoriji bivše Jugoslavije.

  • Regija

  • 29. Mar. 2021  29. Mar. 2021

  • 4

Sarajka koja je htjela da ostane anonimna, rekla je za Nova.rs da je ovo prvenstveno gest građana Srbije prema bivšim sunarodnicima.

“Smatram da je ovo najljepši gest u posljednih 30 godina na teritoriji bivše nam zemlje. Gledam ga prvenstveno kao gest građana Srbije prema dojučerašnjim sunarodnicima. Kakvi god bili politički motivi ili posljedice, duboko vjerujem da je emocija između ljudi iskrena i da će ovo doprinijeti ne samo zdravlju nego i pomirenju na ovim prostorima. Znam ljude iz cijele ex-YU koji su protekli vikend išli da se vakcinišu u Srbiju, i iz Albanije čak. Ovo je mnogo više od vakcine”, kazala je za Nova.rs.

Ona je na svom Twitter profilu napisala da je otišla da se vakciniše u Beograd te da je to za nju predstavljalo život.

“Prošlog jula sam se izvukla koroni, kako, ne znam. Ljudima poput mene, s opstruktivnom bolešću pluća, baš i nisu davali neke šanse. S razlogom, jer i najobičnija upala pluća može biti kobna. Prošla, prije pet godina, ostavila me je na doživotnoj agresivnoj terapiji. Znam da ću na kraju umrijeti od ovoga, ali možda imam još 20 dobrih godina. I želim ih”, potresno je opisala svoju borbu.

Ona je dalje dodala da nema antitijela i da svaki izlazak napolje za nju može biti koban.

“A ne moram ni izaći, može mi je donijeti muž ili sin. Zato vakcina znači život. Ali, ne samo za mene, već i za vas potpuno zdrave. Bolest je surova i ne bira. Nažalost, niko nije siguran, niko. Nemamo vremena da čekamo Fadile i fadiloviće da se takmiče ko je nesposobniji da kupi je*ene vakcine. Otišla bih po lijek bilo gdje ako to znači još godina da gledam dijete kako raste”, nastavila je svoju tužnu priču.

Naglasila je da nije zahvalna Vučiću, ali da jeste onim “običnim”, nasmijanim ljudima.

(Nova.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...