OPASNO SE ZALJULJALO: Tri uvezana zemljotresa uznemirila stanovnike Bosne i Hercegovine

Stanovnici su sinoć nakon 22 sata na širem području Hercegovine osjetili zemljotres.

  • Hronika

  • 30. Mar. 2021  30. Mar. 2021

  • 0

Uznemireni građani javljaju kako se osjetio u Splitu, Kaštelima, Glavicama, Sinju, ali i u rubnim dijelovima Hercegovine.

EMSC javlja da je potres bio jačine 3,1 po Richteru te da je epicentar bio 52 kilometra od Vele Luke, ali i prije njega zemljotres jačine 2,9 s epicentrom od 30 kilometara od Komiže na Visu.

"Čula se tutnjava, zatreslo je kratko, ali jako", "Tutnjalo je šest-sedam sekundi i kratko se treslo", "Baš sam se prepala, dobro je zatreslo"... svjedočili su uznemireni građani.

Prva dojava o potresu stigla je u 22.20 sati iz Kaštel Sućurca, a ovo je deveti zemljotres u Jadranskom moru u posljednjih 56 sati, javlja EMSC.

Nešto kasnije, seizmografi Seizmološke službe objavili su da su u 22.17 sati zabilježili potres s epicentrom tri kilometra južno-jugoistočno od Maovica kod Vrlike tako da su splitsko područje na kraju zatresla tri potresa u razmaku od nekoliko minuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...