PUTIN SVE NERVOZNIJI: "Divlji kapitalizam je neprihvatljiv, jer otvara put urušavanju..."

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je danas da je divlji kapitalizam neprihvatljiv, jer otvara put urušavanju društva, države i poslovnog svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 31. Mar. 2021  31. Mar. 2021

  • 4

Putin je održao telekonferenciju na kojoj je zvaničnicima Rusije komentirao aktuelnu ekonomsku situaciju.

Naglasivši da je prioritet Rusije da do kraja ove godine konsolidira sektor zapošljavanja ljudi, Putin je kazao da do kraja godine želi stopu zaposlenosti vratiti na nivo iz 2019. godine, odnosno na nivo na kojem je bila prije pandemije Covida-19.

"O tome vlada vodi stalne konsultacije. Rješenje tog probleme prvenstveno ovisi o investicijama, povećanju trgovine i investiranja kapitala", kazao je Putin.

On tvdi da ruska vlada raspolaže s dovoljno sredstava za investicije.

"Država će osigurati podršku poslodavcima koji budu zapošljavali ljude koji su tokom pandemije ostali bez posla. Tim poslodavcima će u određenoj mjeri biti dana određena sredstva za plaće za novouposlene", kazao je Putin.

Ističući kako zarada predstavlja osnovni cilj trgovine, Putin je kazao da moderni i normalni ljudi i poduzetnici shvataju da ostvarivanje ekstremnog profita i divlji kapitalizam nisu prihvatljivi.

"Divlji kapitalizam je neprihvatljiv, jer otvara put urušavanju društva, države i poslovnog svijeta", poručio je Putin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...