BRUKA I SRAMOTA: Vijećnici u Travniku sebi povećali paušale i primanje uprkos ogromnoj ekonomskoj krizi (VIDEO)

Dok penzioneri i radnici u realnom sektoru čekaju konkretne poteze vlasti kako ublažiti posljedice pandemije koronavirusa, pojedini političari sebi povećavaju plaće i paušale.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2021  01. Apr. 2021

  • 1

Posljednji takav primjer je odluka skupštinske većine u Općini Travnik.

U vremenu krize, kad se uštede očekuju od svih, travnički vijećnici sami su sebi povećali plaću.

Općinsko vijeće Travnika usvojilo je danas odluku o povećanju vijećničkih naknada.

“Uz naknade, izvršeno je povećanje plaća svim zaposlenima, znači paušali su uvećani za 50 maraka”, kaže predsjedavajuća OV Travnik Vlatka Lovrinović.

Novi vijećnički paušali iznosit će 463 KM, dok će predsjednici klubova primati 520 KM.

Podršku podizanju paušala dalo je svih 14 vijećnika SDA, ali kažu, nije dobar trenutak za povećanja.

“Niti je vrijeme niti dobar trenutak za bilo kakva povećanja primanja. Ono što je činjenica je da smo mi dio vladajuće većine i da donosimo zajedno odluke”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDA u OV Travnik Ekrem Mrakić.

“Većina je odlučila da podigne sebi paušale. Naravno, čut ćete u danima koji dolaze spinove kako će jedni dati za ono, drugi za ovo”, rekao je vijećnik SDP-a u OV Travnik Siniša Dukić.

Nakon sjednice, vladajući su kazali kako razliku u paušalima neće zadržati za sebe nego će je donirati u humanitarne svrhe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...