POZIV STANIVUKOVIĆU: "Ako požurimo i dogovorimo se, možemo već iduće sedmice imati novi prijedlog budžeta"

"Uputili smo dopis kabinetu gradonačelnika Draška Stanivukovića da se održi hitan sastanak na kojem bismo usaglasili stavove kako bi se što prije pripremio novi prijedlog budžeta", rekao je predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić.

  • Mini market

  • 01. Apr. 2021  01. Apr. 2021

  • 0

Naglasio je da planiraju da novi prijedlog što prije upute na vanrednu sjednicu Skupštine grada kako bi izbjegli rok od 90 dana.

– Ako požurimo i dogovorimo se, možemo već iduće sedmice imati novi prijedlog budžeta – kazao je Ilić.

Rekao je da je jučerašnja sjednica Skupštine grada pokazala da nijedna strana ne može raditi na svoju ruku i da političke ucjene nisu moguće.

– Mi želimo da imamo budžet, i to što prije, ali sigurno će to zavisiti od gradonačelnika i drugih partija uključenih u ovo pitanje – naveo je Ilić.

Na jučerašnjem zasjedanju je bilo govora da je postignut dogovor oko zajedničkih amandmana koji bi bili kompromis kako bi se usvojio budžet, a Ilić kaže da oni nisu prihvaćeni, jer su predviđali drugačije iznose i koji su, kako kaže, smiješni u odnosu na iznose koje su oni tražili.

– Od amandmana koje je SNSD predložio se odustalo, jer je gradonačelnik rekao da ih neće ispoštovati ako ih skupština usvoji, pa nismo vidjeli svrhu da ih usvajamo – kazao je Ilić.

Dok se ne usvoji budžet grada, Ilić kaže da postoji tumačenje Ministarstva finansija koje omogućava da grad nesmetano funkcioniše i ispunjava svoje obaveze.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da oni nisu bili protiv budžeta, piše "Srpskainfo".

– Mi smo bili uzdržani, jer u budžetu ima dobrih stvari, ali potrebno ga je doraditi – naveo je Topić.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada nije usvojen budžet Banje Luke za ovu godinu.

Odbornici su odbili prijedlog budžeta gradonačelnika Draška Stanivukovića iako je, kako kaže, prihvatio 10 amandmana od traženih 11.

Za budžet je glasalo 12 odbornika, a 17 ih je bilo suzdržano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...