STRAVA I UŽAS: Voz iskočio iz šina u tunelu, na desetine poginulih...

Najmanje 36 ljudi je poginulo, a desetine su povrijeđene nakon što je u petak ujutro voz iskočio iz šina u tunelu na istoku Tajvana, stoji u izvještaju vlasti na početku dugog prazničnog vikenda na otoku.

  • Svijet

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 0

Iz Ministarstva transporta kazali su da su najmanje 72 putnika povrijeđena i odvezena u bolnicu dok su mnogi još zaglavljeni.

Hitne službe ranije su izvijestile o “više osoba bez vitalnih znakova” života. Centralni operativni centar za hitne slučajeve rekao je da spasioci pokušavaju doći do četiri vagona unutar tunela koji su teško oštećeni i kojima je teško pristupiti.

Vagoni dva i tri iskočili iz šina

Fotografija koju je objavila Centralna novinska agencija, pokazuje kako nekoliko putnika pokušava da se iskrca iz jednog od vagona, a na drugima se vidi kako su putnici evakuisani pješice.

Voz sa osam vagona, na putu za Taitung, u kojem je bilo 350 ljudi, iskočio je sa pruge u 9:28 sati (01:28 GMT) u tunelu sjeverno od Hualiena, saopćila je uprava tajvanskih željeznica.

Preliminarna istraga sugerirala je da su vagoni dva i tri iskočili iz šina i zabili se u zid tunela, navodi tajvanska Centralna novinska agencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...