DOKTOR DRAGAN STEVANOVIĆ, DIREKTNO: "Glas u GV košta i 300.000 KM, SDA je ku***njski odigrala igru, prijetili su vijećniku, priznao je"

Doktor Dragan Stevanović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva, poručio je da se od neprijatelja zna braniti, ali ne zna od prijatelja te da organizovano traje politički napad na njega.

  • Politika

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 29

- Na društvenim mrežama je organizovan napad protiv mene koji je kontroliran od SDA, s gnusnim lažima o meni. To je smišljeno. Kada govorite istinu, nastoje da vas oblate kod javnosti. Sve sam prijavio - kazao je Stevanović, a onda ispričao gdje je on bio za vrijeme ratnih dešavanja u Sarajevu.

- Drugoj aprila sam bio u Vojnoj bolnici, na „tamo“ strani. Do 9. maja 1992. sam bio oficir JNA. JNA je otišla svojim putem, a ja sam ostao u svojoj bolnici. Ovdje sam rođen. BiH je jedina moja domovina. Ja sam volio Jugoslaviju i žao mi je što se raspala, ali nakon njenog raspada, jedino mjesto gdje sam mogao ostati je moja BiH, ni srpska, ni hrvatska, ni bosanska. Ranjen sam pred sam kraj rata na Treskavici, nije mi ni najmanje žao što sam ostao. Ovi koji me napadaju su bili većinom dezerteri, nikad nisu bili za BiH nego su kalkulisali zbog sopstvenih potreba - kazao je Stevanović.

- Skaka je politički manipulant, na isti ovaj način je dobio i prošli mandat. Bio sam svjedok kada smo imali većinu dan ranije, a onda se sutra istopila većina upravo političkom manipulacijom. Opet su akteri te prodaje, a i prije četiri godine su bili, vijećnici iz Starog Grada, a sada je to uradio samo jedan njihov član. Ne zamjeram mu, jer je dan ranije rekao da neće glasati, jer je bio pod strašnim pritiskom, prijetilo mu se oduzimanjem stana, sestrinog poslovnog prostora. Glas u GV košta i 300.000 KM, vi ćete indirektno na neki način dobiti toliku sumu ako promijenite izbor - tvrdi Stevanović.

Kada je riječ o podnošenju ostavke, poručio je da će dati ostavku kada on to odluči, a ne kada oni to žele.

- Nemam moralnih dilema treba li dati ostavku, u nekom periodu i treba, ne treba se valjati u tom mulju, velika je priča treba li u Vijeću ostati na taj način, ali ne sad kad je to u interesu SDA - poručio je on.

Razočaran je djelovanjem "trojke", smatra da su ušli u ovaj proces diletantski, a znali su protivnika. O dešavanjima u SDP-u kazao je da Nikšić snosi cijelu političku odgovornost koju mora da prizna.

- Ne mora on ponuditi ostavku, ali mora da sredi odnose unutar predsjedništva i odbora, a ako ne može, onda treba podnijeti ostavku, mada ne vidim ozbiljnu političku ličnost koja može zamijeniti Nikšića - kazao je gostujući na Face TV-u.

Nakon SDP-a, govorio je o SDA, kazao je da ova stranka "podržava punim ustima multietničnost, s oduševljenjem dočekuju kandidaturu Bogića Bogićevića pa onda kurvinjski odigraju igru da on ne bude izabran".

- SDA zdušno podržava podjelu BiH, a bošnjački narod želi da utjera u geto. Padu Bogićevića kumovala je 'trojka' i Hadžibajrić kao vječni trgovac čiji je politički domet Stari Grad. SDA želi Bošnjake da svede na malu državicu od Tuzle, Sarajeva, Zenice, a ako su svjesni toga, onda su narodni neprijatelji ove zemlje kao i SNSD i HDZ. U Domu naroda sjede evet-efendije, klimaju glavom i tu nema pomaka u politici - kazao je Stevanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...