OBJAVLJENA KOMPLETNA OPTUŽNICA PROTIV DRAGANA LUKAČA: Jedino ga može spasiti Stanivuković?

Lukača jedino može da spasi Stanivuković ukoliko bi pred Sudom izjavio da se ne osjeća ugroženim i da ne traži krivično gonjenje za povredu. Međutim, prema riječima novinara Slobodana Vaskovića, od toga neće biti ništa.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 2

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, zbog fizičkog napada na Draška Stanivukovića, tadašnjeg narodnog poslanika, sadašnjeg gradonačenika Banje Luke.

Optužnica je podignuta 26. marta 2021. godine i dostavljena Osnovnom sudu na potvrđivanje. Optužnicu je podigla tužiteljica Sanja Guzina, koja je ovim aktom dokazala da za pravosuđe ima nade, jer u njemu postoji još časnih i poštenih sudija i tužilaca, poput nje.

image 

Lukač se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju s krivičnim djelom nanošenje tjelesnih povreda.  

U optužnici se navodi da su u toku istrage pribavljeni dokazi koji ukazuju na osnove sumnje da je Lukač izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti. Lukač je negirao da je udario Stanivukovića i nanio mu tjelesnu povredu.

image.

"Međutim, ovakva odbrana osumnjičenog je u suprotnosti s dokazima", navedeno je u optužnici. Još se kaže da je oštećeni Stanivuković podnio krivičnu prijavu i ostao kod istog prijedloga. 

image

Tužiteljica Guzina predložila je sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda da potvrdi optužnicu. Za očekivati je da Osnovni sud potvrdi optužnicu, jer bi svako drugačije ponašanje sudije za prethodni postupak bila zaštita nasilnika Lukača, piše u novom blogu novinara Slobodana Vaskovića.

Posebno je bitno naglasiti da je u ovom slučaju bitan lični osjećaj ugroženosti, što je Stanivuković potvrdio tokom istrage - navodeći da je ugrožen od Lukača.

Također, postoji sva medicinska dokumentacija u vezi s tjelesnim povedama koje je Lukač nanio Stanivukoviću u parlamentu.

Lukača jedino može da spasi Stanivuković ukoliko bi pred Sudom izjavio da se ne osjeća ugroženim i da ne traži krivično gonjenje za povredu. Međutim, od toga neće biti ništa.

Lukač nije osporio da je verbalno prijetio Stanivukoviću nego da je to učinio, jer je Stanivuković "u skupštinskoj sali reklamirao zastavice".

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...