SERWER GOSTOVAO U CD-u SENADA HADŽIFEJZOVIĆA: "U slučaju sukoba, Amerikanci bi se sigurno uključili, ne bi ostavili BiH na cjedilu" (VIDEO)

Daniel Serwer, američki analitičar i profesor na Univerzitetu „John Hopkins“, govorio je u Centralnom dnevnik FACE TV o aktuelnim pitanjima u BiH, između ostalih i onim koje je u svom pismu članovima Predsjenfištva BiH pokrenuo državni sekretar Antony Blinken.

  • Društvo

  • 03. Apr. 2021  03. Apr. 2021

  • 14

Serwer smatra da je Balkan slaba tačka i za NATO i za EU. 

"Ako dođe do sukoba, Brčko je centar ravnoteže. Bio je u prošlom ratu, bit će i budućem! Ne vjerujem da postoji direktna prijetnja, ali postoje ljudi koji su spremni praviti probleme. Može Kalabuhov likovati koliko hoće, Evropljani se mogu nositi sa ovim! Ako ne mogu, tu su Amerikanci. Ako bi postojao rizik za EUFOR trupe, Amerikanci bi se sigurno uključili, oni neće ostaviti BiH na cjedilu, ali neće ni intervenisati bez stvarnog razloga! Stvari razlog je stvarna prijetnja po suverenitet i teritorijalni integritet države ili  EUFORA", kategorično je kazao Serwer.

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...