ALEN ISLAMOVIĆ POBJEGAO IZ ZAGREBA: “Moja obitelj živi u kavezu godinu dana, išao sam u Beograd…“

Alen Islamović sa porodicom živi u Zagrebu, u Borovju.

  • Estrada

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 2

Kada su u Zagrebu zbog epidemioloških mjera sve krenuli zatvarati, odlučio je 'pobjeći' u Bihać, gdje provodi vrijeme u prirodi.

Kaže kako je u Bihać otišao bez porodice, jer nije mogao podnijeti dane u kojima bi bio zatvoren u svom stanu.

- Ja uvijek nešto moram raditi. Pobjegao sam iz Zagreba, koji je zatvoren. Moja obitelj živi u kavezu godinu dana, a ja sam u Bihaću, gdje provodim vrijeme u prirodi. Ovdje imam farmu lješnika i dosta poslova, sređujem i kuću – rekao je pjevač u emisiji "Premijera".

Svoje vrijeme provodi pored rijeke, a zbog virusa je suzio i krug prijatelja s kojima provodi vrijeme. 

Sadnjom krupnih lješnika bavi se već četiri godine, a svoj maleni posao već je pretvorio u pravi biznis.

- Moji lješnici spadaju u najbolju i najslađu sortu u Europi. Sorta mi je uspjela i plasiram je na tržište, a nadam se kako će se urod povećati – nastavio je Alen.

Rekao je kako se ovim poslom počeo baviti, jer je sadnja lješnika posao budućnosti zbog njihove raznovrsne korisnosti. 

Kada su njegove kolege čule za novi biznis, odmah su mu krenule stizati brojne narudžbe. Jedna od prvih se tako uputila  Alenovom dobrom prijatelju Goranu Bregoviću.

- Jedan od prvih koji me nazvao još prije četiri godine bio je Goran Bregović. Odmah je tražio da mu pošaljem dva-tri stabla. Rekao je kako ima vjeverice. Nas dvojica se i danas redovito čujemo i nadam se da će se ova situacija smiriti kako bismo mogli nešto zajedno raditi – nastavio je pjevač.

Vodice: Alen Islamović održao koncert u sklopu CMC festivala

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim što pazi na svoje lješnike, Alen pazi i na svoje zdravlje. Krug prijatelja s kojima se svakodnevno druži, drastično je smanjio, a odlučio se nedavno i vakcinisati protiv koronavirusa u Beogradu. Prvu dozu vakcine je primio, a drugu još čeka.

- Ja sam se cijepio zahvaljujući kolegama koji su mi omogućili da primim cjepivo u Beogradu. Od srca sam im zahvalan. Uskoro ću tamo doći i na drugu dozu. Svi se trebamo cijepiti kako bismo čuvali ljude oko sebe – zaključio je Alen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...