POKAŽE LI SE SVE NAJAVLJENO MOGUĆIM: Ovo će biti prvi SUV na solarni pogon

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 05. Apr. 2021  05. Apr. 2021

  • 0

Humble Motors je start-up iz Kalifornije s vrlo visoko postavljenim ciljem.

Tvrtka osnovana 2020. godine planira do 2024. godine pokrenuti proizvodnju prvog SUV-a koji će za pogon koristiti energiju Sunca. Godinu kasnije prvi će primjerci biti isporučeni kupcima.

Naravno, pokaže li se sve najavljeno mogućim i istinitim. A toga je puno. Prije svega Humble One je svojevrsni crossover s četiri vrata i isto toliko sjedala, a tvrtka garantira električni doseg od 800 km. Naravno, automobilu će takav doseg osiguravati velike baterije, dok će epitet solarnog auta osiguravati nešto manje od 7.5 kvadrata solarnih panela. Očekuje se da bi solarna energija mogla osigurati dnevno do 100 km dosega.

Ostali čimbenici koji doprinose obećanom dosegu su minimizirana masa i vrhunska aerodinamika. Spominje se koeficijent otpora zraka od 0.25. S druge strane, pogonski sustav u maksimumu daje preko 1.000 KS.

Želite li sudjelovati u stvaranju ovog auta, svoje mjesto na listi rezervacija možete dobiti za svega 300 USD uz jamstvo povratka novca ako se predomislite. Poznata je i cijena, a ona će biti nemalih 109.000 USD, što je na razini etabliranih proizvođača kalibra Tesla Motorsa.

Bivši direktor u ford i trenutno vodeći inženjer tvrtke Alex Bogicevic tvrdi da su već sada prikupili oko 20 milijuna USD u rezervacijama, što u prijevodu znači da su zaprimili oko 67.000 rezervacija. Zvuči optimistično.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...