O OVOME BRUJI ŠVEDSKA: Zlatan Ibrahimović u centru skandala, uradio je nešto neoprostivo!?

Napadač Milana i reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović osvanuo je na naslovnicama tamošnjih medija.

  • Sport

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović optužen je da je 2011. godine upucao lava u Južnoafričkoj Republici i potom u Švedsku kao trofej uvezao njegovu kožu, lobanju i čeljust.

Priču je otkrio švedski "Expressen", koji piše da je Ibrahimović nabavio dozvolu za lov i potom ni godinu dana kasnije upucao i ubio mužjaka afričkog lava u divljini.

Riječ je o životinji koja se službeno smatra ugroženom - no, lov na lavove je u Južnoafričkoj Republici legalan ako se isposluju potrebne dozvole.

"Expressen" piše da je Ibrahimović, zapravo, upucao lava koji je više od godinu dana živio u zatočeništvu prije nego što je pušten u divljinu. Sam nogometaš na upite novinara o svom "trofeju" nije želio odgovarati.

Inače, Ibrahimović preko leđa ima istetoviranog lava koji riče, napominje "Daily Mail".

Zlatan nije jedini bogataš koji se uputio na jug Afrike da bi upucao neku životinju iz divljine. Brojne organizacije širom Afrike nude bogatašima priliku da ubiju neku životinju kako bi imali trofej.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...