UHAPŠEN MAGLAJLIJA: Sumnja se da je automobilom pokušao pregaziti policajca

Nad navedenom osobom izvršena je kriminalistička obrada te je danas predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

  • Hronika

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Službenici Policijske uprave Doboj uhapsili su jučer osobu inicijala A. M. iz Maglaja za koju postoji osnov sumnje da je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako stoji u saopćenju PU Doboj, navedena osoba je 26. marta, nakon što se oglušila o direktnu naredbu da zaustavi vozilo, pokušala automobilom pregaziti policajca.

- Za prijavljeno lice inicijala A. M. postoji osnov sumnje da se u mjestu Donja Paklenica, područje grada Doboja, 26. marta oko 17 sati, prilikom kontrole saobraćaja, oglušila o naredbu policijskih službenika da zaustavi vozilo marke Audi na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake, a kojim je tad upravljalo, nakon čega je istim udarilo u službeno vozilo marke Peugeot, a zatim s direktnom namjerom da napadne policijskog službenika usmjerilo vozilo prema istom, što je policijski službenik izbjegao.

Nakon navedenog, lice inicijala A. M. se velikom brzinom udaljilo regionalnim putem u pravcu Ševarlija, područje grada Doboja. Nad navedenim licem je izvršena kriminalistička obrada i isto je danas predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...