PA, NE MORA BAŠ SVAKI DAN: Koliko je seksa potrebno za sretnu vezu?

Jednom sedmično je dovoljno, a više puta poželjno.

  • Sex i grad

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Ljudi su, generalno, sretniji u odnosu u kojem je seks važan i neizostavan dio, ali prijašnja istraživanja nisu odgonetnula koliko je seksa potrebno za osjećaj zadovoljstva i povezanosti.

Ima li seks neograničen utjecaj na stres ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno, zapitali su se naučnici s Univerziteta Toronto, koji su otkrili koliko je tačno seksa potrebno za sreću u dužoj vezi ili braku, piše "Huffington Post".

Prema 23-godišnjoj studiji na čak 25 hiljada ljudi, idealno je voditi ljubav jednom sedmično.

Istina je da više seksa definitino nije loše, već dobro, ali u dužim vezama i braku nivo sreće ostaje isti ako je riječ o jednom ili više puta sedmično, a problem je ako je manje od toga.

"To je dobar podsjetnik za parove da ne osjećaju pritisak da bi seks trebalo da bude svaki ili svaki drugi dan. Ipak, ne valja se zapustiti i ne truditi na tom dijelu odnosa, a jednom sedmično će održati nivo intimnosti i strasti", kaže voditeljica studije Ejmi Muis.

Dodaje da se ta količina seksa ne odnosi na nove parove, koji se u pravilu češće seksaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...