DA SE STO GODINA POSTOJANJA DOSTOJNO OBILJEŽI: Željezničar potpisuje ugovor o saradnji sa škotskim velikanom

Konačno, lijepe vijesti s Grbavice.

  • Sport

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

"Fudbalski klub Željezničar uskoro će potpisati ugovor o saradnji sa škotskim velikanom Rangersom", piše Zlatko Šarić u "Oslobođenju".

Povezivanje s jednim od najtrofejnijih evropskih i svjetskih klubova trebalo bi donijeti konkretne aktivnosti kada se radi o omladinskim pogonima dva kolektiva, kao i edukaciju za stručni kadar. U planu je i zajedničko organiziranje najmanje dva kampa godišnje u BiH na kojima bi trenerski “staff” Rangersa obučavao talentirane mlade nogometaše, ali i stručni kadar "Plavih".

Također bi omladinci Željezničara, uz smirivanje epidemiološke situacije, putovali u Glasgow i trenirali s vršnjacima iz Rangersa, a čim to uvjeti dozvole, bila bi upriličena i prijateljska utakmica seniorskih ekipa na Grbavici. Naravno, prethodno bi se sačekala dozvola o prisustvu publike na stadionima.

Željo ove godine proslavlja stotu godišnjicu osnivanja kluba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...