KAKAV PROPUST: Procurili podaci pola milijarde korisnika Facebooka; Ovako možete provjeriti jesu li i vaši...

Nakon velikog sigurnosnog propusta usljed kojeg su na hakerskim forumima osvanuli privatni podaci više od pola milijarde Facebookovih korisnika, jedno od pitanja koja preostaju je - je li napad zahvatio i vas.

  • HiTec

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Ako koristite Zuckerbergovu najpoznatiju društvenu mrežu, vrlo je izvjesno da ste do ovog trenutka čuli za masivni sigurnosni propust zahvaljujući kojem se na hakerskim forumima pojavila baza podataka sa oko 533 miliona Facebook računa iz više od 106 zemalja.

Na internetu je završilo sve - od Facebook ID-ja, rođendana i emaila do telefonskih brojeva i, ako ste baš jako vjerovali Facebooku, kućnih adresa.

Prvo pitanje koje će vam pasti na pamet je na koji biste način mogli provjeriti jeste li vi dio propusta. Postoji nekoliko mjesta na kojima takvo što možete otkriti.

Najpoznatija stranica za provjeru je poznati Have I Been Pwned, u slučaju koje samo morate klikniti na poveznicu i upisati email adresu.

Nakon toga ćete vidjeti je li ona zahvaćena nedavnim napadom na Facebook, kao i drugim velikim hakerskim napadima.

Ukoliko otkrijete da su vaši podaci ugroženi, poduzmite nužne korake - promijenite lozinke na svim stranicama, instalirajte menadžer šifri ili uključite provjeru u dva stepena, prenosi "Verge".

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...