SNIJEG NAPRAVIO HAOS NA NEKIM PUTNIM PRAVCIMA U BiH: Najteža situacija...

...na dionici Drvar - Bosanski Petrovac.

  • Hronika

  • 06. Apr. 2021  06. Apr. 2021

  • 0

Zbog snježnih padavina, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, u višim predjelima i preko planinskih prijevoja upozorava se na ugažen snijeg na kolovozu, posebno na dionicama prema Stričićima, Кneževo - Кotor-Varoš i Glamoč - Mlinište, prenose "Nezavisne novine".

“Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na oprezniju i sporiju vožnju, posebno na putnom pravcu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan-Polje, gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila potpuno obustavljen. Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštivanje privremene saobraćajne signalizacije”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se zbog klizišta odvija jednom saobraćanom takom naizmjenično na regionalnom putu Mrakovica - Bosanska , dionica Mrakovica - Podgradci, i na dionici Кozarac - Mrakovica zbog odrona saobraćaj, gdje se, također, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog novih snježnih padavina, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na dionici Drvar - Bosanski Petrovac, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Ugaženog snijega na kolovozu ima u ostalim višim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Izačić - Bihać - Bosanski Petrovac, Bugojno - Кupres - Šuica. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, navode iz Auto-moto saveza RS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...