NA OVO SE DUGO ČEKALO: Italijanska vlada donijela odluku koja će oduševiti sve ljubitelje nogometa

Italijanska vlada dozvolila je povratak gledalaca na Olimpijski stadion u Rimu za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo, objavio je danas Italijanski nogometni savez (FIGC).

  • Sport

  • 06. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Međutim, za sada još nije poznato koliko će biti dopušteno publike na stadionu koji može primiti 70.000 gledalaca, piše Scsport.ba.

“Ministar zdravstva Roberto Speranza rekao nam je da će vladini naučni savjetnici izabrati najbolja rješenja koja će omogućiti prisutnost javnosti na Olimpijskom stadionu u Rimu u junu povodom Europskog prvenstva”, rekao je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.

Upravo će se u Rimu igrati uvodna utakmica EP između Italije i Turske 11. juna. Na Olimpicu će se igrati još dvije utakmice iz grupe A, Italija – Švicarska (16. juna)Italija – Vels (20. juna), te jedno četvrtfinale.

“Spremnost koju je pokazala italijanska vlada izvrstan je rezultat koji je dobar ne samo za nogomet, već za cijelu zemlju”, dodao je Gravina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...