BURNO U ITALIJI: Sukob na protestima protiv epidemioloških mjera u Rimu (FOTO)

Vlasnici restorana, teretana, malih firmi, ulični prodavači i drugi nezadovoljni građani sukobili su se u utorak sa policijom tokom protesta zbog zatvaranja njihovih poslova zbog epidemioloških mjera ispred zgrade parlamenta u Rimu, glavnom gradu Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 06. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Italijanska novinska agencija LaPresse objavila je da je jedan policajac povrijeđen.

Mnogi od nekoliko stotina demonstranata spustili su zaštitne maske i uzvikivali: "Posao!" i "Sloboda!". Neki od demonstranata su bacali dimne baklje i druge predmete.

Hrana i piće u restoranima, barovima i kafićima trenutno su zabranjeni, a dopuštena je samo usluga dostave.

Sadašnja i prethodna italijanska vlada dodijelile su milione eura pomoći kategorijama koje su posebno pogođene epidemiološkim mjerama, a vlasnici preduzeća insistiraju na tome da im trajno treba dozvoliti rad.

Fotogalerija: Associated Press

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...