UZBUDLJIVA NOGOMETNA NOĆ: Manchester City slavio protiv Borussije, utakmice obilježile sudijske kontroverze (VIDEO)

Real Madrid i Manchester City ostvarili su pobjede u domaćim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Real je sa 3:1 bio bolji od Liverpoola, dok je Manchester City sa 2:1 slavio protiv Borussije Dortmund.

  • Sport

  • 06. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

City je došao do 27. pobjede u zadnjih 28 utakmica, te potvrdio da je klub u najboljoj formi u cijeloj Evropi. Ishod je potpuno realan, Englezi su zaslužili pobjedu, a Nijemci pogodak u gostima, ali će odluka ipak pasti 14. aprila u Dortmundu.

Vodeći gol postigao je Kevin de Bruyne u 19. minuti, nakon lijepe asistencije Riyada Mahreza iskosa sa desne strane.

U 29. minuti dosuđen je penal za City nakon što je Emre Can igrao neoprezno prema Rodrijevoj glavi, ali je nakon VAR-a Hategan poništio penal.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, kao niti u nastavaku meča. Imao je gostujući tim stopostotnu šansu u 48. minuti, ali Haaland je iz dobre pozicije šutirao u Edersona.

U 65. minuti dobra šansa za City, ali Foden ne koristi čistu situaciju, pogađa Hitza. Uzbuđenja u završnici meča. Prvo je Reus na sjajnu asistenciju Haalanda izjednačio pet minuta prije kraja, da bi Phil Foden u 90. minuti donio pobjedu momčadi Pepa Guaridole.

Real Madrid je pobijedio Liverpool, a dva gola za domaćine postigao je Vinicius Junior (27, 65), te jedan Marco Asensio (36), dok se Mohamed Salah jedini iz Leveroola upisao u listu strijelaca (51).

Liverpool je oštećen u 65, minuti kada je Sadio Mane oboren na ivici kaznenog prostora, a samo 27 sekundi kasnije Reala je poveo 2:1.

Revanš susret je 14. aprila na Anfieldu, a onaj ko prođe igrat će za finale s Portom ili Chelseajem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...