IZ ZEMLJE SA VIŠE OD 25 MILIONA STANOVNIKA PORUČUJU: "Nemamo nijedan slučaj zaraze koronavirusom"

Sjeverna Koreja obavijestila je Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da na svojoj teritoriji nije zabilježila nijedan slučaj koronavirusa, javlja danas AP.

  • Svijet

  • 07. Apr. 2021  07. Apr. 2021

  • 0

Predstavnik WHO-a u Pyongyangu Edvin Salvador izjavio je da je Sjeverna Koreja, koja ima više od 25 miliona stanovnika, testirala 23.121 osobu na prisustvo koronavirusa i da su svi rezultati bili negativni.

Prema riječima Salvadora, od 26. marta do 1. aprila testirane su 732 osobe.

Sjeverna Koreja saopštila je da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportiste od “svjetske zdravstvene krize, izazvane bolešću Covid-19”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...